"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Cand vine vorba de cancer, nimeni nu vrea sa fie prins cu garda jos, nepregatit. Din pacate, multi oameni sunt initial surprinsi cand aud ca au semne ale unui anumit tip de cancer, ei realizand mai tarziu ca semnele au fost acolo de ceva timp. Pentru ca depistarea precoce este de cele mai multe ori cheia pentru un prognostic mai bun, este imperios necesar ca urmatoarele semne de avertizare timpurie sa nu fie ignorate.

Oboseala sporita

In timp ce pentru unii oboseala poate fi considerata aproape normala. Avand un program foarte incarcat, in cazul in care o persoana constata brusc ca trebuie sa ia un pui de somn lung, in scopul de a realiza responsabilitatile lui mai tarziu, acesta este un motiv de ingrijorare. Un raport al Societatii Americane de Cancer a mentionat ca acest lucru ar putea fi un semn de cancer, cum ar fi leucemia, colon sau cancerul de stomac.

este esential ca bolile de cancer sa fie descoperite din timp

Febra de grad mic, care dureaza mult timp

O febra usoara – asociata cu o temperatuara a corpului intre 38-38.5 grade Celsius, care dureaza mai mult de 3-4 zile, poate fi un semn de o serie de infectii. In plus, aceasta poate fi, de asemenea, un semn de cancer, cum ar fi boala Hodgkin, leucemie si limfom non-Hodgkin. Pentru ca ar putea fi primul semn al unui astfel de cancer, este important sa actionezi si sa investighezi amanuntit in cazul unei stari febrile care persista.

PUBLICITATE

Probleme cu inghitirea

Daca ai probleme cu ingititul, daca ai dureri care persista, aceste semne nu trebuie sa fie ignorate. Leziunile la buze care nu se vindeca in parametrii normali de timp, o durere in gat care nu dispare sau care reapare, raguseala persistenta care nu dispare sau care revine, sangerare care este neobisnuita sau inexplicabila la nivelul gurii. Potrivit Institutului National de Sanatate, semnele de mai sus ar putea fi cauza cancerului oral, de gat, esofagian si limba.

Pierderea in greutate, care nu poate fi explicata

Desi poate parea a fi un paradox, avand in vedere problemele cu obezitatea care se observa pe tot globul, o persoana care nu isi poate explica pierderea brusca in greutate, ar trebui sa isi puna intrebari. In timp ce,

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!