"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Principalele cauze ale deceselor din intreaga lume sunt bolile de inima. Acestea sunt responsabile pentru aproximativ 30% din totalul deceselor, fiind cele mai raspandite in tarile cu venituri medii si mari. In cazul in care ati incerca sa urmariti dietele din tarile respective, veti gasi cu siguranta concentratii mari de grasimi hidrogenate, carne, produse lactate si fast-food. Cauza numarul unu a bolilor de inima este alimentatia, care este cu siguranta bazata pe alimentele enumerate mai sus.

Daca vom examina mai multe boli cronice, de exemplu, cancerul, diabetul, obezitatea, vom constata ca acestea reprezinta aproximativ 35% din totalul deceselor anuale. Vestea buna este ca aceste cifre nu trebuie sa ramana asa. In ultimele decenii, oamenii de stiinta au dat publicitatii rezultatele multor studii prin care se afirma clar faptul ca o dieta bazata in primul rand pe fructe si seminte, promoveaza o sanatate optima. Urmeaza aceste diete, combinate cu exercitiile fizice si cu siguranta vei avea o sanatate de invidiat.

alimentele vegetale previn agravarea bolilor cronice

Exista numeroase studii efectuate, care furnizeaza dovezi solide asupra faptului ca obtinerea majoritatii caloriilor din alimentele pe baza de plante, reduce foarte mult riscul de boli cronice. Una dintre cele mai avansate studii efectuate vreodata, pe aceasta tema, a fost Studiul China. In cadrul acestui studiu, Dr. T. Colin Campbell, profesor la Universitatea Cornell, a detaliat legatura dintre nutritie si bolile de inima, diabet si cancer. Recunoscut ca fiind studiul nutritional cel mai cuprinzator efectuat vreodata, cu privire la relatia dintre alimentatie si riscul de a dezvolta o boala cronica, Studiul China dezvaluie dezinformarea si confuzia creata de entitatile guvernamentale si oamenii de stiinta oportunisti.

PUBLICITATE

Cercetarea s-a publicat in revista Food Technology, si ea ne ilustreaza cum dietele pe baza de plante sunt esentiale pentru a evita bolile cronice. Compusii bioactivi din produsele alimentare pe baza de plante interactioneaza cu celulele, enzimele, hormonii si ADN-ul, care afecteaza modificarile expresiei genetice si celulare – interactiunea ajutand la reducerea intr-o proportie foarte mare a bolilor cronice. Dovezile demonstreaza ca inflamatia este adesea gasita pentru a fi cauza celor mai multe boli cronice iar antioxidantii din alimentele naturale consumate in stare cruda sunt vitali in aceasta lupta contra inflamatiilor.

Bio-compusi din plante sunt eficienti in controlul unei gene care a fost legata de bolile

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE