"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three + 9 =

18 − eleven =

Am o intrebare pentru tine, “ce este Iubirea Adevarata?” Gandeste-te cateva secunde. Daca nu stii raspunsul, cum o vei gasi vreodata?

loading...

Avem sute de perspective despre “Iubirea Adevarata”. Relatia parintilor nostri este primul model pe care il intalnim, dupa care apar, opinii in mass-media, povesti ale prietenilor, poate chiar o anumita experienta a ta, toate acestea te pot ajuta sa dai o definitie a “Iubirii Adevarate”. Gasesti multa informatie despre acest produs care se vinde din ce in ce mai bine, insa de foarte multe ori ceea ce gasesti nu este adevarat.

Deci, cum stim care relatii sunt modele exacte de “Iubire Adevarata” si care nu sunt?

 

In primul rand hai sa aflam unde nu este Iubire ca sa putem afla ce este cu adevarat. Sa incepem cu unele mituri despre iubire:

1. Adevarata Iubire consta in sacrificiu

Oare? Nu contesta nimeni ca trebuie facute sacrificii intr-o relatie, insa un sacrificiu total nu poate insemna iubire si iti vei pierde identitatea. Cu cat ambii parteneri isi vor pastra identitatea cu atat in relatie cele doua identitati se vor amesteca una cu cealalta si vor ajunge una singura in care contributia va fi a amandorura in aceeasi masura. Pastreaza-ti opiniile, hobby-urile sau prietenii, nu iti arati “Iubirea Adevarata” prin renuntarea la acestea.

2. Undeva… exista “Iubirea Adevarata” si pentru mine

FAALLLSSSS. Cel mai mare rau pe care ti-l poti face este sa gandesti asa! Prin asta afirmi ca esti lipsit de o “Iubire Adevarata” iar Legea Atractiei te va pedepsi conform prostiilor de genul asta pe care te gandesti!
Nu poti avea nimic daca te vaiti si te lamentezi in chestii de genul: “peroana potrivita pentru mine exista, undeva”, sau “inca nu a fost sa fie”, sau “toate la timpul lor”. Din punctul meu de vedere sunt niste tampenii. Stiu decat un singur lucru: este foarte greu si urat sa stai singur/a, iar daca ai incredere in tine sigur iti vei gasi “Iubirea Adevarata”!

3. Partenerul meu ma completeaza.

Aceasta este o lovitura serioasa pentru stima de sine. Practic tu afirmi ca esti dependent de celalalt, dependenta ajungand sa inlocuiasca dragostea. Este nedrept atat pentru tine cat si pentru celalalt de langa tine, pe care pui o responsabilitate imensa.
Nu sunteti doua jumatati de persoane, ci doua persoane care da, intr-adevar in anumite situatii va completati una pe cealalta.

4. Adevarata Iubire consta in Angajament

Acest lucru este adevarat numai atunci cand tu vei pune acest angajament pe primul loc. Atunci cand ambele parti se angajeaza la o fericire comuna in loc de una individuala, calatoria voastra spre iubire se va impleti si se va amesteca. O relatie este compusa din doua persoane. Aceste doua persoane au doua gandiri si preferinte diferite. Daca te vei angaja la aceasta relatie si nu vei fi individualist, vei lua deciziile care vor duce itotdeauna la fericirea voastra. Daca ati fost vreodata intr-o relatie, stiti ca in anumite momente acest lucru nu este posibil. Uneori, un compromis ajuta angajamentul si va fi facut pentru relatie incurajand partenerul sa faca si el la fel. Doi oameni fericiti formeaza o relatie fericita.

Dupa cum puteti vedea, este crucial sa te iubesti pe tine numai asa poti trai aceasta experienta minunata, de “Iubire Adevarata”.
Respectandu-te pe tine automat il vei respecta si pe cel de langa tine, iti vei accepta usor greselile si astfel amandoi deveniti mai buni si mai fericiti.
Cand intre parteneri exita “Iubire Adevarata”, nu au nevoie sa fie posesivi, manipulatori, se simt pur si simplu in siguranta.

Daca esti singur/a si vrei sa-ti gasesti un partener/a intreaba-te de ce? Ce ti-ar aduce in plus o relatie? Invata despre tine si ceea ce te face fericit, este un proces plin de satisfactii.

Atunci cand esti in dubiu, nu uita, “Iubirea Adevarata” vine din interior.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.