"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 2 =

sixteen − nine =

semne de avertizare :

Unii oameni care au un deficit de vitamina D nu au simptome imediate. Cei care nu au simptome pot avea simptome care nu par a avea legatura cu acest lucru cum ar fi : somn agitat, crampe musculare, oboseala generala, dureri articulare, dureri musculare sau slabiciune, incapacitate de concentrare, dureri de cap, constipatie sau diaree, si probleme cu vezica urinara. Mai jos sunt alte noua afectiuni medicale grave, care au fost legate de un deficit de vitamina D.

Astmul – Suplimentarea vitaminei D cu 1.200 UI zi cu zi, a fost demonstrat ca, reduce atacurile de astm si severitatea lor.

Depresia – Deficientele de vitamina D au fost legate de depresie si de alte boli psihice. Chiar si o femeie cu un nivel suficient de vitamina D, in timpul sarcinii, a fost demonstrat faptul ca reduce sansele ca, copilul ei nenascut, sa dezvolte boala mintala mai tarziu in viata.

Boli de inima – Un articol publicat in Molecular Nutrition & Food Research( 1 ), a mentionat ca bolile cardiovasculare sunt mult mai frecventa la persoanele cu deficit de vitamina D. Unii copii, in conformitate cu articolul, cu insuficienta cardiaca severa, de asemenea, au raspuns bine la tratamentul cu vitamina D .

Tensiunea arteriala – Tensiunea arteriala a fost asociata cu deficiente de calciu, magneziu, potasiu si vitamina D.

Artrita reumatoida – Acesta este o boala devastatoare, care cauzeaza inflamatie sistemica, durere severa si daune in comun. Studiile au aratat ca vitamina D poate usura durerea si rigiditatea asociata artritei reumatoide.

Scleroza multipla – Studiile au aratat ca scleroza multipla nu apare la locuitorii din partea de sud a ecuatorului, acesta fiind rezultatul expunerii la soare, in aproape toata perioada anului. Acest lucru sugereaza o legatura puternica intre zonele insorite ale planetei si vitamina D.

Cancerul – Câteva tipuri de cancer au fost legate de deficientele vitaminei D, fiind vorba despre cancerul de san, cancerul de prostata si cancerul de colon. Legatura de cauzalitate este atat de puternica, astfel incat Mayo Clinic ( 2 ) a realizat liste separate privind niveluri de dozare recomandate de vitamina D atât pentru prevenirea cancerului cat si pentru tratament.

Boala parodontala – Aceasta inflamatie a gingiilor poate provoca dureri, sangerari si pierderea dintilor. Vitamina D ajuta la formarea apararii si protectiei care, la rândul ei,

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.