"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 − three =

nineteen − 15 =

Importanta vitaminei D este bine cunoscuta. Inca din anii 1930, medicii au recunoscut in primul rand legatura dintre un deficit de vitamina D si boala scheletului, numita rahitism. Rahitismul produce o inmuiere a oaselor si a dintilor. Chiar daca dieta cuiva are un nivel adecvat de calciu, fara suficienta vitamina D, care tine sub control nivelul calciului, precum si continutul de fosfati in fluxul sanguin, demineralizarea oaselor poate avea loc. Simptomele de rahitism includ , dureri osoase, probleme dentare, o extindere a incheieturilor, fracturi frecvente si deformari ale craniului.

Deoarece rahitismul este rar vazut in tarile dezvoltate, este foarte usor sa ne gandim ca deficientele de vitamina D sunt un lucru de domeniul trecutului. Cu toate acestea, noile cercetari a pus recent lumina pe alte, mai subtile, simptome de deficit de vitamina D. Multe boli care, la prima vedere, par a nu avea deloc legatura cu ceva la fel de evident fizic, cum este rahitismul, de fapt ar putea avea radacinile intr-o lipsa de vitamina D.

vitamina d intareste si vindeca corpul

Doar ce este vitamina D?

Termenul de vitamina D, de fapt se refera la mai multe forme diferite de vitamine, inclusiv D2, care vine de la dieta noastra, si D3, care este fabricata de pielea noastra atunci cand este expusa la lumina solara . Scopul principal al vitaminei D in organism este de a reglementa nivelurile sanguine de calciu si fosfor.

„Vitamina soarelui”?

Este destul de greu sa obtinem suficienta vitamina D de la un regim alimentar normal. Aceasta se gaseste in cea mai mare concentratie in peste gras, cum ar fi ton, macrou si somon. Unele ciuperci sunt, de asemenea, ridicate in continut de vitamina D. Stim bine ca nivelul de vitamina D creste de fapt, atunci cand ne expunem la razele ultraviolete.

In timp ce pielea noastra are rolul de a fabrica o parte din vitamina D de care avem nevoie zilnic, expunerea la soare in sine nu este de obicei suficienta. Factori, cum ar fi perioada din an, unghiul de soare, stratul de nori, nivelurile de poluare si chiar utilizarea cremei de protectie solara poate limita foarte mult cantitatea de vitamina D pe care o realizeaza pielea noastra.

Simptomele deficientei – EXPLICATE – Primele 9

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.