"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 + two =

5 × 3 =

Sunt alimentele organice intr-adevar, mai sanatoase decat alimentele non-organice? Cercetatorii de la Universitatea Newcastle din Anglia au analizat si au efectuat meta-analiza a 343 de studii stiintifice intr-un efort de a afla daca produsele alimentare organice (ecologice) contin valoare nutritiva mai mare decât alimentele conventionale. Probabil, rezultatele vor soca pe unii, dar va confirma ceea ce multi oameni stiau deja; alimentele organice sunt intr-adevar mult mai sanatoase pentru consumul uman decât alimentele “clasice”.

Studiul a analizat cercetarile existente, care au fost efectuate cu privire la diferentele dintre alimentele organice si cele conventionale, si a constatat ca au existat unele variatii semnificative in valoarea nutritiva intre cele doua.

alimentele organice sunt mai nutritive si mai sanatoase

“Am efectuat meta-analize asupra a 343 de publicatii evaluate reciproc, care indica diferente statistice semnificative ale compozitiilor intre culturi / alimentele pe baza de culturi organice si non-organice”

Cea mai importanta diferenta pe care cercetatorii au descoperit-o, a fost ca alimentele organice contin o cantitate mult mai mare de antioxidanti decat culturile conventionale. Antioxidantii previn oxidarea in organism, combat anumite boli si tipuri de cancer.

Un comunicat de presa al Environmental Working Group a mentionat ca:

“Consumatorii care aleg stilul vegetarian si consuma fructe si legume organice obtin intre 20-40% mai multi antioxidanti. Acesta este echivalentul a aproximativ doua portii suplimentare de fructe si legume pe zi, cu nici o crestere a aportului caloric. ”

Cumparatorii, de multe ori sustin ca, alimentele organice sunt prea scumpe pentru a cumpara pentru o dieta de zi cu zi. Ei bine, in cazul in care contin mai mult de nutriente per portie, atunci corpul ar avea nevoie de mai putine portii pe masa. Logica arata ca, prin achizitia de alimente organice cu siguranta nu veti ajunge la costuri mai ridicate, ci dimpotriva, pretul platit in raport cu valoarea nutritiva va fi mai mic.

Acum, avantajul de a manca alimente organice este si ca acestea contin mai putine pesticide. A, asteptati … asta e drept, pesticidele sunt extrem de nocive pentru organism! Cercetatorii au descoperit ca alimentele cultivate conventional au de 3-4 ori mai multe sanse sa contina reziduuri de pesticide.

Studiul a indicat ca:

“In timp ce culturile recoltate din domenii gestionate organic contin reziduuri de pesticide, uneori,

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.