"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Pentru a intelege natura chips-urilor Pringles, si a altor chips-uri care vin stivuite, uita ideea ca acestea provin din cartofi reali.

Compania Pringles (intr-un efort de a evita taxele percepute de “produse alimentare de lux”, cum sunt chips-urile din Marea Britanie), chiar au sustinut faptul ca, continutul de cartofi din chips-urile lor este atat de mica incat nu sunt din punct de vedere tehnic, chiar chipsuri.

Deci, in cazul in care chips-urile nu sunt facute din cartofi, din ce sunt facute mai exact?

chips-urile nu se prepara din cartofi intregi

Procesul incepe cu o suspensie de orez, grau, porumb, fulgi de cartofi, care sunt presate in forma pe care o indragim, ovala, exact ca o sectiune de cartof .

Aceasta substanta-aluat este apoi rulata intr-o foaie ultra-subtire taiata in chip-cookie-uri de catre o masina.

Chips-urile merg mai departe pe o banda transportoare pana cand acestea sunt presate pe matrite, care le confera curba care le face sa arate ca o foita de cartof rumenita.

Aceste forme se trec prin ulei incins … Apoi, sunt uscate, stropite cu arome sub forma de praf, si in cele din urma, introduse pe o banda transportoare cu o miscare lenta, intr-un mod care le permite sa fie stivuite.

PUBLICITATE

De aici, se introduc in cutii … si sunt distribuite catre gurile inocente ale consumatorilor , asa cum veti vedea in video de mai jos.


Banuiesc ca aproape toti cei ce citesc acest lucru se bucura probabil de gustul chips-urilor. Cu toate acestea, ele sunt in mod clar unul dintre alimentele cele mai toxice procesate pe care le puteti manca, indiferent daca acestea sunt realizate din aschii de cartofi reali sau nu.

Chips-urile de cartofi sunt incarcate cu substante chimce care provoaca cancer.

Unul dintre ingredientele cele mai periculoase din chips-uri nu este adaugat in mod intentionat, ci mai degraba este un produs secundar al prelucrarii.

Acrilamida. Este un produs chimic neurotoxic, avand risc crescut in provocarea cancerului, fiind rezultat atunci cand alimentele bogate in carbohidrati sunt gatite la temperaturi ridicate, mai exact coapte, fierte sau prajite. Unele dintre cele

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3 4 5 6
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...