"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Oamenii nu stiu cand si cum se mananca fructele. Corpul nostru striga disperat dupa fructe. Fructul este mancarea cea mai energizanta, binefacatoare, datatoare de viata, de confort si de armonie, care exista. Fructele sunt alimentul cel mai important, cel mai bun si totodata cel mai potrivit sructurii noastre. Stramosii nostri au mancat numai fructe, zeci de milioane de ani. Mancarea pe care o consumam lasa urme pe dintii nostri. Din studiile dintilor fosilizati rezulta ca primii oameni nu mancau carne, nici seminte, tulpini, radacini sau frunze, ci fructe. Ei erau fructivori. Fara exceptie, timp de milioane de ani, oamenii au mancat numai fructe.

Deoarece fructul este alimentul pentru care omul este adaptat biologic cel mai bine, este important sa ne punem problema: cate fructe am mancat azi? Decat: cate proteine am mancat azi?

fructele pe stomacul gol curata organismul de toxine

Se cunosc cazuri foarte numeroase de otravire cu proteine. Supraconsumul lor duce la cancer de ficat, san, vezica urinara, leucemie, cancer la stomac (care formeaza 1/3 din toate cancerele umane).

Toxinele cu care proteinele ne otravesc corpul nu se gasesc deloc in fructe.

Deoarece scopul nostru este de a ne curata corpul de toxine, calea cea mai eficienta este consumul de fructe. Fructele constituie alimentele cu continutul cel mai mare de apa (80-90%). Aceasta apa vegetala, VIE, este datatoare de viata si aducatoare de curatenie in tesuturi; in plus, ea este plina de vitamine, minerale, carbohidrati, aminoacizi, acizi grasi. Prin natura sa, fructul da corpului posibilitatea sa se curete de toxine, daca este corect consumat.

Fructele curata, nu naclaiesc corpul

Energia necesara digerarii fructelor este mult mai mica decat cea folosita pentru digerarea oricarui aliment. Pentru digerarea fructelor este necesara o cantitate mult mai mica decat aceea pe care acestea o furnizeaza organismului uman.

Tot ce intra in stomacul omului trebuie sa fie descompus si transformat in glucoza, fructoza, glicerina, aminoacizi si acizi grasi. Acestia sunt nutrientii extrasi si folositi de organism din alimente.

Creierul functioneaza numai cu glucoza. Fructul inseamna glucoza in corpul nostru. Digestia, absorbtia si asimilarea lui necesita o energie infima fata de cea cheltuita pentru descompunerea altor alimente.

Alte alimente (corect combinate) se digera in timp de 2-4 ore cu o cheltuiala notabila de

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.