"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

10 + 11 =

20 − 18 =

In cele ce urmeaza, va vom dezvalui Secretele Industriei Carnii, secrete care nu vor sa fie divulgate.

loading...

ATENTIE : Aditivii sintetici din semipreparatele din carne, raman in organism chiar si 10 ani, pentru ca tubul digestiv nu le poate digera.

Consumul anual de mezeluri in Romania este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce inseamna ca, in fiecare zi, un roman mananca cam 28-30 de grame de produse din carne.

Anul trecut, media tarilor europene mergea catre aproape 100 de grame consumate zilnic. Totusi, diferenta este data de calitatea semipreparatelor romanesti din carne, care este printre cele mai slabe din Europa, asta si pentru ca romanii nu se arata preocupati de ce pun in farfurie.

Slanina multa si injectii cu apa In unitatile de productie mari si in abatoarele tehnologizate, sacrificarile de animale sunt rare. Dupa transare, 80% din carne se foloseste pentru specialitati, iar restul intra in productia salamurilor, a carnatilor, parizerului si a crenvurstilor.

Cantitatile sunt ajustate cu multa slanina tare, dar si cu soia sau alte grasimi hidrogenate. Malaxarea se face intr-un recipient mare de metal, in care se pun la tocat carnea, apoi slanina si soriciul. Din saci de rafie se adauga faina de soia, si, potrivit fiecarui retetar, se adauga aditivi sintetici si coloranti. Omogenizarea se face in cateva minute, iar pasta prinde gust si aspect de carne. Ambalarea se face in membrane de plastic, care, uneori, ajung sa coste mai mult decat compozitia produsului.

carnea semipreparata se fabrica in conditii mizere

De cealalta parte, produsele „premium”, ca pastrama, muschiul sau cotletul, sunt injectate cu saramura si fosfati, compusii care retin cea mai multa apa.

Injectarea se face cu o masina speciala cu ac, iar vidarea mascheaza ca produsul e umplut cu apa. Saramura, care trage foarte mult din greutatea produsului, are ca efecte secundare hipertensiunea arteriala si diabetul.
E-urile sunt importate si, in cele mai multe cazuri, condimentele precum ceapa sau usturoiul sunt prafuri obtiunite prin deshidratare.

Departe de „mancatul sanatos”

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Insitutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti, spune ca absolut toate produsele din magazine, mai putin cele „eco”, sunt pline de chimicale.

Cel mai mult, insa, atrage atentia asupra intoxicarii cu reclame: „Mezelurile si sanatatea n-au nimic in comun. Copiii n-ar trebui

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3 4 5
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.