"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

11 − eight =

twenty − 11 =

Oamenii de stiinta americani, au studiat efectele meditatiei asupra nivelului de stres, si au ajuns la concluzia ca : dupa 25 de minute de meditatie pe zi, efectuata 3 zile consecutive, stresul se va atenua semnificativ.

loading...

Tehnica de meditatie a ajutat multi oameni sa-si imbunatateasca starea generala a mintii si a corpului lor. Cu toate acestea, pana in prezent, cele mai multe studii s-au concentrat in principal numai pe efectele terapeutice ale practicii meditatiei, pe termen lung.

Noua cercetare de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh, Pennsylvania, pentru prima data, demonstreaza ca sesiunile scurte de meditatie, pot reduce semnificativ nivelurile stresului psihologic, in doar trei zile.

meditatia ajuta la relaxare si vindecare

“Tot mai multi oameni afirma faptul ca, folosesc practici de meditatie pentru reducerea stresului, dar stiu foarte putin despre cat de mult trebuie sa faca pentru a reduce stresul, avnd beneficii de sanatate cat mai mult timp”, a declarat J. David Creswell, un profesor asociat la Universitatea Carnegie Mellon si autor principal al studiului.

Creswell si colegii sai de la echipa de cercetare, au efectuat un experiment in decursul a trei zile, care a implicat 66 de oameni sanatosi, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani. Ei au fost impartiti in doua grupuri. Participantii din primul grup au trebuit sa efectueze exercitii de respiratie timp de 25 de minute zilnic, cu accent pe experientele lor in momentul de inhalare sau expiratie. Al doilea grup a fost supus unui program de instruire cognitiv: participantii au facut o analiza critica de poezie, care a avut drept scop dezvoltarea capacitatii lor de a rezolva diverse probleme.

Trei zile mai tarziu, toti subiectii au fost supusi unei sesiuni de stres-provocare: ei au fost rugati sa tina un discurs si sa rezolve probleme matematice in fata cercetatorilor. In acelasi timp, nivelul de stres al participantilor a fost evaluat prin analiza perceptiilor lor asupra stresului si masurarea tensiunii arteriale cat si a nivelului de cortizol (un hormon de stres) recoltat din probe de saliva.

Ca rezultat, participantii din primul grup au raportat niveluri reduse de stres, atunci cand au vorbit si au executat exercitiile de matematica. In acelasi timp, le-au crescut nivelul de cortizol din saliva. Acesta poate fi explicat prin faptul ca, atunci

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.