"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × three =

4 × 1 =

incercare de a eticheta ingredientele a fost sufocata de industria de tutun.

loading...

Industria de tutun foloseste peste 600 de aditivi chimici care se amesteca in tigari. In plus exista o multime de aditivi prezenti in produsele finale din tutun care nu sunt adaugati in mod intentionat, dar pur si simplu sunt un produs al procesului de crestere si productie.

Acestea includ: diverse microorganisme, pesticide, ierbicide, insecticide, metale grele, materiale straine precum metal, carton, polistiren, fragmente de lemn, insecte si alte elemente cum ar fi solventii organici si dioxine.

Industria tutunului sustine ca toti aditivii utilizati la fabricarea tigarilor si a altor produse din tutun sunt aprobati pentru utilizare. Cu toate acestea, problema este ca aceste liste cu ingredinte nu au fost aprobate sa fie folosite in produsele care sunt destinate sa fie arse sau inhalate.

Prin inhalare, plamanii absorb in organism chiar si substantele pe care tractul digestiv le recunoaste ca fiind toxice, in timp ce multi dintre acesti aditivi se modifica prin ardere devenind foarte daunatori, in timp ce unele sunt cunoscute ca pot produce cancer. In plus nici unul dintre acesti aditivi nu au fost testati.

De exemplu, chiar si aditivii aparent inofensivi cum ar fi lemn-dulce, ciocolata, mierea si zaharul brun, sunt de fapt daunatori atunci cand se ard si intra in contact cu nicotina, deoarece zaharurile din aceste ingrediente creeaza acetaldehida atunci cand sunt arse.

Ca si cand nu ar fi fost acest lucru suficient, in anul 1892 a inceput ca planta tutun sa fie modificata genetic. De atunci tutunul a fost modificat genetic cu scopul de a face aceasta planta rezistenta la erbiocide, insecticide, virusuri, ciuperci si pentru a reduce continutul de nicotina. Etichetarea produselor din tutun nu este obligatorie, utilizatorii de tigari si alte produse din tutun nu au nici o modalitate de a afla ce se afla in tigarile lor.

Interesant, o alta planta a carei beneficii au fost neglijate, dar a ajuns in ultimul timp in atentia oamenilor este planta cannabis. Oamenii s-au trezit si au realizat ca au fost informati ca aceasta planta este un drog. In media tutunul apare decat ca o avertizare asupra sanatatii. Convingerea oamenilor ca este o planta daunatoare organismului.

Toate acestea inseamna ca fumatul unui tutun natural este complet sigur? Nu, categoric nu. Ca orice planta poate fi folosita ca un leac,

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3 4

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.