"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × 2 =

one × one =

Tutunul, Nicotiana acopera peste 70 de specii. De obicei numele de tutun se refera la cele mai renumite si utilizate, cum ar fi Nicotiana Tabacum si ruda sa mai puternica Nicotiana Rustica, ambele in America.

loading...

Desi este greu de spus care a fost primul cultivat, dar este sigur ca tutunul a fost folosit acum mii de ani inainte de a ajunge Christopher Columbus in America in anul 1492, dupa care s-a raspandit in intreaga lume.

Desi in prezent societatea asociaza planta tutun cu o multitudine de probleme de sanatate cum ar fi cancerul si bolile cardiovasculare, aceasta planta a fost fost folosita in scopuri medicale. In ultimele decenii aceasta planta a fost promovata ca daunatoare organismului nostru. Pana in anii 50 au fost chiar si medici care promovau acest lucru. De ce este asa?

Atat in America de Sud cat si in Nord, tutunul a fost folosit si consumat in mai multe moduri: a fost mestecat, prizat, fumat, mancat, baut, uns pe corp si utilizat in picaturi pentru ochi si clisme. Utilizarea sa a variat in functie de cultura si locatie – a variat de la remediu medicamentos pentru mai multe boli la pur si simplu agrement, consumat de barbati si femei. De asemena a avut si conexiuni mistice: era suflat fum purificator peste campuri inainte de a se planta, peste fetele razboinicilor inainte de lupta, a fost oferit zeiilor. Cu alte cuvinte fumul de tutun a fost folosit pentru binecuvatari, protectie si de cele mai multe ori pentru purificare.

tutunul poate trata multe boli

Popularitate tutunului a fost datorata naturii sale dual: mici cantitati de tutun pot produce un efect de stimulare usoara asupra utilizatorului, in timp ce cantitatile mai mari pot provoca halucinatii, transa profunda sau chiar moartea. De aceea, acesta joaca un rol important in multe traditii samanice si este parte integrata in multe culturi.

Chiar si astazi este foarte folosit de catre samani in Amazon, unde samanii care se specializeaza in ceremonii cu tutun sunt numiti tabaqueros. Ei sunt maestrii spiritului de tutun si vindeca boli cu “lovitura de tutun”. Acolo tutunul este considerat o Planta Maestra, adica o planta invatatoare. Aceste plante sunt considerate chei spirituale protectoare, ghiduri de sanatate si vindecare. Alte exemple de plante invatatoare sunt Ayahuasca, San Pedro si Coca.

In America de Nord,

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3 4
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.