"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Urinare frecventa

loading...

4. Urinare nocturna

Vizuale:

1. Vedere incetosata

2. Focalizare greoaie

3. Presiune în jurul ochilor

Piele:

1. Crapaturi

2. Mancarimi

3. Leziuni bucale

4. Paralizie partiala

5. Uscarea gurii

6. Intepenirea fetei

7. Intepenirea limbii

8. Cearcane sub ochi

Atentie: consumul de glutamat asociat cu aspartam amplifica de cateva ori problemele de mai sus, la fel ca atunci cand se consuma bauturi alcoolice amestecat.

Daca ati experimentat simptome ca fibromialgie, sindromul oboselii cronice, probleme de comportament, hiperactivitate, pierderea temporara a memoriei, migrene atunci este cazul sa renuntati la glutamat si aspartam. Medicii adesea sunt indusi in eroare de toate aceste simptome si prescriu un tratament necorespunzător (dar puternic si scump) care face mai mult rau decat bine pentru ca foarte multe produse farmaceutice contin glutamat si aspartam.

Razboiul impotriva populatiei si hrana

Suntem martorii unui „razboi impotriva populatiei” fara precedent, unul in care omului i se cere o atentie sporita fata de ceea ce se intampla in jurul sau, pentru a evita ceea ce altfel i-ar putea distruge viata, fara ca macar sa-si dea seama de ce a ajuns atat de neputincios si lipsit de vlaga. Ajungem treptat asemenea puilor din crescatoriile de pasari – o masa obeza, fara memorie si initiativa, cu data de expirare cat mai recenta, inhamata degraba la caruta mortii. Si, daca se poate – fara urmasi!

Paradoxul epocii noastre este nu numai acela ca in societatile abundente oamenii sunt subnutriti, ci mai ales faptul ca, in societatea informatiei, omul este tot mai dezinformat. Altfel cum ne-am putea explica faptul ca, desi avem acces la atata informatie, totusi nu stim ceea ce se petrece cu adevarat in jurul nostru?

Acest razboi perfid impotriva omului mizeaza insa nu numai pe dezinformarea lui „informata”, ci pe ceea ce este mai propriu omului dupa Cadere: pofta. Ceea ce aduce nou epoca noastra, a alimentelor procesate la nivel industrial, este esentializarea poftei sau mai degraba a elementului chimic care o produce.

Medicii spun ca peste 70% din cazurile de cancer s-ar putea preveni prin alimentatie sanatoasa.

Un articol de Calin Petru BarbulescuSecretele.com

Referinte

http://artaculinara.com/forums/topic/2001-glutamatul-de-sodiu/

http://dr-gheorghe-mencinicopschi.blogspot.ro/2012/02/monoglutamatul-de-sodiu.html

http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-umami-al-cincelea-gust-periculos-de-bun.html

http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/57-alimentatie/3184-glutamatul-de-sodiu-mit-si-realitate.html

http://www.naturalmall.ro/glutamat_sodiu.php

http://www.familiaortodoxa.ro/2010/08/06/monoglutamatul-de-sodiu-aditivul-alimentar-care-ne-omoara-incetul-cu-incetul/

loading...
1 2 3 4

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.