"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

thirteen − 3 =

18 − seven =

Sarea este esentiala pentru viata. Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi pur si simplu nu realizam ca exista diferente enorme intre sare de masa rafinata,iodata,de gatit si sarea naturala.

Această sare pura, de culoare roz ce poarta numele “de Himalaya” s-a format din depozitele fosile marine, in urma cu 250 de milioane de ani. Desi consumul de sare ar trebui pastrat la un nivel minim, exista multe beneficii pentru sanatate de la aceasta sare destul de roz, in comparatie cu sare de masa traditionala.

de ce sa nu consumam sare iodata

Muntele Himalaya se intinde de-a lungul Asiei, trece prin China, Nepal, Pakistan, Afganistan si India. Cei mai multi oameni asociaza Himalaya cu Muntele Everest, cel mai inalt varf de pe aceasta planeta, dar acum este din ce in ce mai renumit datorita acestei atribuiri cu sarea roz.

Milioane de ani in urma, paturi de sare de mare cristalizate, acum adanc cufundate in Himalaya, au fost acoperite de un strat protector de lava. Zona a fost, de asemenea, inconjurat de zapada si gheata in fiecare an. Acest strat protector de lava se crede ca au fost motivul pentru care sarea a devenit nepoluata de lumea moderna, multi experti sustinand ca sarea “de Himalaya” este cea mai pura sare care se poate gasi pe pamant. Variatele nuante de roz, rosu si alb sunt un indicator al continutului de fier si minerale, ce sunt responsabile cu starea de energie indusa organismului.

Cele mentionate mai sus au condus la utilizarea ei pe scara larga. Prin consumul de sare de Himalaya aveti acces la puterea ascunsa a acestor minunate cistale naturale. In această sare naturala, elementele sunt disponibile in particule fine, de dimensiuni coloidale, care pot fi absorbite şi metabolizate uşor de corpul uman intrucat contin 84 dintre cele 92 minerale de care are nevoie organismul pentru a functiona normal.

Iata cateva dintre beneficiile consumului de Sare de Himalaya :

Mai putin sodiu consumat pe portie: sare Himalaya este facuta din aceleasi componente ca sare de masă, dar din moment ce structura de cristal este mai mare decat cea de la sarea rafinata, prin urmare, cristalele de sare ocupa mai putin spatiu pe o lingurita decat sarea extrem de rafinata.

Digestia: Aceasta sare poate ajuta la absorbtia de substante

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.