"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

six + 15 =

9 + eleven =

Cafeina este o substanta care interfereaza cu metabolismul si sanatatea creierului tau. Cu toate acestea, de obicei, noi oamenii, avem cele mai multe probleme in incercarea de a renunta la ea.

loading...

Recomand eliminarea cafeinei din dieta ta intr-un mod sistematic, printr-o detoxifiere. Acest lucru, va poate ajuta sa evitati potentialele simptome de sevraj, te va face sa te simti mai bine, si va relansa procesul de buna functionare a creierului. Urmeaza pasii de mai jos pentru a incerca sa faci trecerea cat mai simpla si cat mai nedureroasa cu putinta.

Cum eliminam cofeina!

metoda prin care elimini cofeina din organism

Daca ai consumat cafeina pentru o lunga perioada de timp, va trebui sa treci peste cateva zile destul de dificile. Pentru a minimiza durerea si dificultatea renuntarii la dependenta de cafeina, urmeaza acesti pasi de detoxifiere:

Pasul 1: Pornesti cura in week-end

Poate doresti sa incepi intr-o duminica. Deoarece corpul tau este in curs de recuperare,si exista posibilitatea sa fii obosit, cel mai indicat este sa dormi. Odihna iti va reface organismul, dorinta corpului de cafeina incepand sa dispara.

Pasul 2: Reduci consumul de cafeina

Pentru primele trei zile (duminica, luni si marti), trebuie sa reduci aportul zilnic de cafea, cola, ceai negru sau alte bauturi cofeinizate, la jumatate. Asta inseamna ca, daca bei, de obicei, patru cesti de cafea de dimineata, vei consuma doar doua cesti de cafea duminica dimineata,apoi o ceasca luni si jumatate de ceasca de marti. Facand acest lucru va ajuta sa va dezveti corpul de cafeina, care ar trebui sa reduca simptomele de sevraj.

Pasul 3: Bea ceai verde

Pentru urmatoarele patru zile (restul saptamanii), poti sa bei o cana de ceai verde. Continua consumul de ceai verde pentru toata saptamana, si o sa ai beneficii nu doar prin prisma reducerii cafeinei ci si prin reducerea greutatii corporale.(Retineti ca recomand ceaiul verde, ca parte a ritualului de dimineata.)

Poti trece la ceai verde decafeinizat, daca vrei sa elimini cafeina complet. In caz contrar, este bine sa bei o ceasca de ceai verde, cu cafeina, in fiecare dimineata. Cafeina pe care o contine este in cantitate foarte mica, iar beneficiile pentru sanatate sunt mari.

Pasul 4: Ia Vitamina C

De-a lungul acestui proces, recomand administrarea 1,000-2,000 mg acid ascorbic

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.