"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 − sixteen =

17 − thirteen =

El a descoperit ca poate transfera boli de inima la iepure in 100%  din cazuri. Alte boli au fost tranferate in procent de 80% prin aceasta metoda. Aproape toate bolile cronice degenerative au legatura cu canalul radicular, inclusiv:

loading...
 • bolile de inima
 • bolile de rinichi
 • artrita si bolile reumatice
 • boli neurologice
 • boli autoimune (lupus si multe altele)

De asemenea poate exista si o conexiune cu boala cancer. Dr. Robert Jones, un cercetator al relatiei dintre canalele ridiculare si cancerul de san, a gasit o corelare extrem de mare intre cele doua. [4] El pretinde ca a gasit urmatoarele corelatii intr-un studiu de 5 ani pe 300 de pacienti cu cancer de san:

 • 93% dintre femeile cu cancer la san au avut canale radiculare
 • 7% au avut o patologie orala
 • In majoritatea cazurilor, tumorile au fost gasite pe aceeasi parte a canalului radicular sau a patologiei orale

Dr. Jones sustine ca toxinele din bacteriile unui dinte sau a maxilarului infectat, sunt capabile de a inhiba proteinele care suprima dezvoltarea tumorii. Un medic german a raportat rezultate similare. Dr. Josef Issels a raportat ca in cei 40 de ani de cand trateaza pacienti cu cancer “terminal”, 97% dintre pacientii sai cu cancer au avut canale radiculare. Daca aceste afirmatii sunt corecte, leacul pentru cancer poate fi foate simplu. Extragera dintelui, iar apoi refacerea sistemului imunitar.

 

Cum sunt aceste bacterii orale contactate la bolile de inima sau artrita? [5] Multi medici sustin ca este un “mit” si ca bacteriile din canalul radicular nu pot cauza boli. Dar ei se bazeaza pe o ipoteza gresita, ca bacteriile din dintii bolnavi sunt aceleasi bacterii normale din gura.

 

Astazi bacteriile pot fi identificate prin analiza ADN-ului, indiferent daca acesta este mort sau viu.

 

Dr. Price a utilizat analiza ADN-ului pentru a examina canalul radicular si a gasit cantaminarea bacteriana in toate probele testate. Ei au identificat 42 de specii diferite de bacterii anaerobe in 43 de probe de canal radicular. In cavitate, au fost gasite 67 de bacterii diferite in cele 86 de probe testate. Bacteriile gasite includ urmatoarele tipuri:

 • Capnocytophagaochracea [6]
 • Fusobacteriumnucleatum [7]
 • Gemellamorbillorum [8]
 • Leptotrichiabuccalis
 • Porphyromonasgingivalis [9]

Sunt acestea doar benigne? Absolut nu. Patru pot afecta inima, trei pot afecta nervii, doua pot afecta rinichii, doua pot afecta creierul si se poate infecta si cavitatea sinusurilor. (daca doriti sa vedeti cat de neprietenoase pot fi acestea, va invit sa cititi notele de mai jos)

 

Aproximativ 400% mai multe bacterii au fost gasite in sangele din jurul canalului decat au fost gasite in dinte, sugerand ca dintele este incubatorul ligamentului paradontal.

 

De cand este o idee buna lasarea unui organ mort in corpul dumneavoastra?

 

Nu exista nici o alta procedura medicala care sa permita lasarea unui organ mort in corpul dumneavoastra. Cand apendicele moare, este eliminat. Daca aveti degeraturi la un deget, acesta este amputat. In cazul in care un copil moare in uter, organismul initiaza un avort spontan.

 

Sistemului imunitar nu-i pasa de substante moarte si doar prezenta de tesut mort poate provoca sistemul tau imunitar sa lanseze un atac, care este un alt motiv pentru a evita pastrarea unui dinte mort.

 

Infectia provoaca bacteria sa colecteze in jurul tesutului mort.

 

De ce stomatologii cred ca, canalul radicular este sigur?

 

Ei resping dovezile Dr. Price, sustinand ca, canalele radiculare sunt sigure, dar ei nu ofere date publicate sau o cercetare pentru a confirma ceea ce sustin. “American Heart Association” recomanda o serie de antibiotice inainte de mai multe proceduri stomatologice de rutina pentru a preveni endocardita infectioasa, daca aveti anumite afectiuni cardiace si te predispune la aceasta infectie.

 

Deci, pe de o parte ei recunosc ca bacteriile orale pot face drumul de la gura la inima si sa provoace o infectie care sa iti puna in pericol viata.

 

In acelasi timp, industria neaga vehement orice posibilitate ca aceste tulpini de bacterii toxice se ascund in canalul radicular si pot sa fie eliberate in fluxul de sange de fiecare data cand mesteci, putand sa iti afecteze sanatatea in mai multe moduri.

 

Este aceasta cu adevarat un mare salt? Ar putea exista un alt motiv pentru care medicii stomatologi sa nu admita periculozitatea canalelor radiculare? Ei bine da, chiar exista. Procedura pentru canalele radiculare este cea mai profitabila in stomatologie. [10]

 

Ce trebuie sa stiti pentru a evita un canal radicular

 

Se recomanda ca niciodata sa nu opriti in gura un dinte mort. Iti vei risca sanatatea ta pentru pastrarea unui dinte, pur si simplu nu are rost. Din pacate, exista foarte multi oameni care au deja unul. Daca aveti unul, ar trebui sa va ganditi serios sa faceti o extractie chiar daca acesta arata si se simte bine. Amintiti-va, de indata ce sistemul imunitar este compromis, riscul de a dezvolta o problema medicala grava creste, iar atacurile asupra sistemului imunitar sun foarte frecvente in ziua de astazi.

 

Daca aveti un dinte scos, exista cateva optiuni pentru tine.

 1. Proteza partiala: Aceasta este o proteza detasabila. Este cea mai simpla si mai putin costisitoare optiune.
 2. Punte: Aceasta este un dispozitiv permanent, seamana cu un dinte real, dar este un pic mai costisitoare pentru a o construi.
 3. Implant: Aceasta optiune este un dinte artificial permanent, de obicei din titan, implantat in gingie si maxilar. Exista unele probleme cu aceasta din cauza reactiei la metalele folosite. Zirconiu este un material mai nou care prezinta cele mai putine complicatii.

Doar extractia unui dinte si inlocuirea lui nu este suficient.

 

Stomatologii extrag dintele, dar nu elimina si ligamentul paradontal. Dupa cum stiti acest ligament poate servi ca un teren propice pentru bacteriile mortale. Cei mai multi experti care au studiat aceasta recomanda eliminarea ligamentului, impreuna cu un milimetru din os, in scopul de a reduce drastic riscul de a dezvolta o infectie de la tesuturile infectate.

 

Se recomanmda sa consultati un dentist biologic, deoarece acestia sunt instruiti intr-un mod unic de a efectua aceste extractii in mod corespunzator si in conditii de siguranta, precum si sa elimine umplutura de mercur, daca este necesar. Abordarea lor asupra ingrijirii orale este mult mai holistica si ia in considerare impactul asupra intregului corp, nu doar asupra gurii.

 

Referinte:

 

[1] Weston A. Price Foundation

[2] Price-Pottenger Foundation

[3] Weston A. Price Foundation June 25, 2010

[4] Quantum Cancer Management

[5] American Association of Endodontists

[6] Journal of Clinical Microbiology February 2007

[7] Journal of Clinical Microbiology July 2003

[8] Clinical Infectious Diseases June 1996

[9] Science Daily January 4, 2011

[10] The Wealthy Dentist July 12, 2011

 

Despre Autor:

Maya este autoare pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest.

loading...
loading...
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.