"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nine + sixteen =

sixteen + thirteen =

Ai o boala degenerativa cronica? Daca da, ti-a fost spus, “totul este in capul tau?” Ei bine nu ar putea fi departe de adevar…cauza principala a bolii tale ar putea fi in gura ta.

loading...

 

Exista o procedura dentara pe care aproape orice medic dentist o recomanda ca fiind in conditii de siguranta, in ciuda faptului ca oamenii de stiinta au avertizat asupra pericolelor sale de mai bine de 100 de ani. Numai in SUA sunt efectuate in jur de 41.000 de aceste proceduri in fiecare zi, pe pacientii care cred ca sunt in siguranta si ca o sa isi rezolve problema.

 

Ce este Aceasta Procedura Dentara?

 

Canalul radicular. Mai mult de 25 de milioane de canale de radacina sunt efectuate in fiecare an.

 

Canalele ridiculare ale dintilor sunt in esenta dinti “morti”, care pot deveni incubatoare silentioase pentru bacterii anaerobe extrem de toxice, care pot in anumite conditii, sa isi croiasca drum in sange pentru a provoca o serie de probleme medicale grave, aparand zeci de ani mai tarziu.

 

 

Cei mai multi dintre acesti dinti toxici se simt si arata bine timp de mai multi ani, ceea ce face rolul lor in boala sistematica si mai greu de urmarit.

 

Din pacate, marea majoritate a stomatologilor sunt orbi la riscurile grave de sanatate la care sunt expusi pacientii lor, riscuri care persista tot restul vietii lor. Asociatia Dentara sustine ca, canalele radiculare s-au dovedit a fi sigure, dar ei nu au publicat sau cercetat pentru aceasta afirmatie.

 

Weston A. Price: Cel mai mare Dentist din Lume

 

Cei mai multi stomatologi ar face un serviciu enorm sanatatii publice in cazul in care s-ar familiariza cu munca Dr. Weston Price. Din pacate, activitatea sa continua sa fie redusa si suprimata de catre cadrele medicale si stomatologi.

 

Dr. Price a fost dentist si cercetator, care a calatorit prin intreaga lume pentru a studia oasele, dintii si dietele populatiilor indigene care traiesc fara a “beneficia” de produsele alimentare moderne. In jurul anului 1900, Dr. Price a tratat infectii persistente ale canalului radicular si a devenit suspicios ca in ciuda tratamentelor efectuate, canalele radiculare ramaneau intotdeauna infectate. Intr-o zi, el a recomandat unei femei care era in scaun cu rotile de sase ani sa ii faca extractie de dinte cu toate ca acesta arata bine.

 

Ea a fost de acord cu extractia dintelui si cu implantarea lui sub pielea unui iepure. Uimitor, iepurele a dezvoltat aceeasi artrita ca femeia si a murit datorita infectie 10 zile mai tarziu. Fara acel dinte toxic, femeia s-a recuperat rapid de artrita si a putut mege chiar si fara baston.

 

Price a descoperit ca este mecanic imposibil sa sterilizeze canalul radicular.

 

Apoi el a continuat sa demonstreze ca multe boli cronice degenerative provin de la canalul radicular, cele mai frecvente fiind blolile de inima si cele circulatorii. De fapt, el a descoperit 16 agenti bacterieni care duc la aceste boli. De asemenea au existat si corelatii puternice intre radacina dintelui si bolile de articulatii, creier si sistemului nervos.

 

Dr. Price a continuat sa scrie doua carti inovatoare in 1922 in care detaliaza cercetarile sale in legatura cu patologia dentara si bolile cronice. Din pacate, munca sa a fost ingropata in mod deliberat timp de 70 de ani, pana cand Geoge Meinig recunoscator pentru munca lui Price, a cautat sa dezvaluie adevarul.

 

Dr. Meinig Avanseaza Lucrarile Dr. Price

 

Dr. Meining este din Chicago si a fost capitan in armata, in timpul celui de al doilea razboi mondial, inainte sa devina medic la Hollywood pentru vedete. In cele din urma el a devenit unul dintre membrii fondatori ai “American Association of Endodontists” (specialistii canalului radicular).

 

In anii 1990, el si-a petrecut 18 luni scufundat in cercetarile Dr. Price. In iunie 1993, Dr. Meinig a publicat cartea “Root Canal Cover-Up”, care continua sa fie de referinta privind acest subiect. Puteti comanda cartea direct de la Fundatia Price-Pottenger. [2]

 

Ce nu stiu dentistii despre anatomia dintilor

 

Dintii sunt realizati din cele mai durabile substante care se afla in organismul nostru.

 

In mijlocul fiecarui dinte este o camera pulpara, o structura interna moale, care gazduieste vasele de sange si nervii. Ceea ce inconjoara camera pulpara este dentina, care este facuta din celule vii si secreta o substanta minerala dura. Stratul exterior si cel mai tare este smaltul alb care imbraca dentina.

 

Radacinile fiecarui dinte, coboara in osul maxilarului, si sunt tinute in loc de ligamentul parodontal. La facultatea de stomatologie, medicii stomatologi ne spun ca fiecare dinte are unul sau patru canale principale. Cu toate acestea exista canale care nu sunt mentionate. Litearmente exista km de canale!

 

La fel cum corpul tau are vase de snage mari care se ramnifica in capilare foarte mici, fiecare dinte are labirinte foarte mici care desfasurate ating distanta de 4.82 km. Weston Price a identificat 75 de canale intr-un singur incisiv central (dintele din fata). O explicatie mai detaliata o gasiti in articolul lui Hal Huggis pe site-ul Weston A. Price Foundation [3].

 

Organismele microscopice se deplaseaza in mod regulat in, si in jurul acestor canale, cum ar fi “ghopers” in tuneluri subterane.

 

Atunci cand un dentist lucreaza la canalul radicular, acesta curata canalul dintelui, apoi umple golul cu o substanta numita “guttapercha” care taie circulatia sanguina a dintelui, astfel incat fluidul nu mai poate circula prin dinte. Dar labirintul canalelor mici ramane si bacteriile se ascund in aceste tuneluri unde stau in siguranta si nu pot fi afectate de antibiotice sau de sistemul imunitar al organismului.

 

Canalul radicular este cauza mai multor boli

 

Sub stresul de oxigen si privarea de nutrienti, aceste organisme anterior prietenoase se transforma si devin mult mai puternice, virulente producand o varietate de toxine puternice. Aceste bacterii orale evolueaza in patogeni extrem de toxici si raman spectatori in canalele dintelui mort pana cand gasesc o oportunitate de a se raspandi.

 

Nici o cantitate de sterilizare nu a fost eficienta pentru a omora aceste bacterii. Deseori infectia se extinde in jos, in osul maxilarului, unde se creaza cavitatea – zone de tesut necrotic in tesutul osului.

 

Cavitatile sunt zone nevindecate de os, adesea insotite de buzunare cu tesut infectat si cangrena. Uneori ele se formeaza dupa o extractie dentara. In conformitate cu Fundatia Weston Price, din inregistrarea a 5.000 de curatari chirurgicale ale cavitatii, doar doua au fost gasite vindecate.

 

Deci este posibil sa aveti un abces la un dinte mort si sa nu stiti. Aceasta infectie in imediata apropiere a canalului radicular nu este o veste buna, dar prejudiciul nu se opreste aici.

 

Canalele radiculare pot duce la imbolnavirea inimii, oaselor si a creierului

 

Atata timp cat sistemul imunitar ramane puternic, orice bacterie care se abate departe de dinte este capturata si distrusa. Dar, odata ce sistemul imunitar este slabit de o boala sau alte traume, el devine neputincios in a mentine infectia sub control.

 

Aceste bacterii pot migra de la tesuturile inconjuratoare la o plimbare in fluxul sanguin si pot fi transportate in locatii noi. Noua locatie poate sa fie orice organ, glanda sau tesut.

 

Dr. Price a fost capabil sa transfere boli ale oamenilor la iepuri, prin implantarea de fragmente ale canalului radicular, dupa cum am mentionat mai sus. El a descoperit ca prin implantarea de fragmente de canale ridiculare la iepuri, de la o persoana care a suferit un atac de cord, provoaca un atac de cord la iepure in cateva saptamani.

 

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.