"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nineteen − seven =

6 − 6 =

Iata 9 lucruri pe care (probabil) nu le stiai despre minunatul fenomen al viseor lucide – Capacitatea de a avea constiinta in timpul viselor tale.

1. Primele vise lucide au fost inregistrate de catre Egiptenii antici

Egiptenii au fost o civilizatie avansata care a fuzionat in urma cu aproximativ 5.000 de ani. Conform autorului Jeremy Naydler care a scris Temple of the Cosmos: The Ancient Egyptian Experience of the Sacred, ei credeau in trei corpuri: Shat (corpul uman), Ka (corpul fizic viu) si Ba (sufletul).

Ba a fost reprezentat in hieroglife ca o pasare cu cap de om plutind deasupra corpului. Naydler spune: “…Ba este o persoana dar in alta forma. Ba ar putea fi definitiv ca individ intr-o stare in afara corpului.” A fost Ba constiinta visului lucid?

Robert Waggner, editor la Lucid Dreaming Experience, crede ca “…an fost lovit de conceptul Babeing, parte care zboara in timpul somnului, transa si stari de dupa moarte… Multi dintre noi au avut aceasta experienta pe care o numim vis lucid, zburand in jurul corpului nostru adormit.

vise lucide aspecte interesante

“Pentru vise lucide, transe, Ba poate reprezenta prima descriere a unei “constiinte mobile”, separat de gazda fizica. Interesant aceasta constientizare mobila, acest Ba este legat in mod natural de zbor – o parte comuna si aparent universala a visului lucid. Desi ne despart mii de ani de vechii egipteni, probabil o parte din cunostintele lor vor ramane in subconstientul nostru colectiv.”

2. Unul din cinci oameni au vise lucide in fiecare luna sau mai mult

In 1988, Snyder & Gackenback a realizat un studiu stiintific si a constatat ca 20% din oameni sustin ca au avut frecvent vise lucide (lunar), in timp ce 50% din oameni au avut cel putin un vis lucid in viata lor. Deci, nu este asa de rar, chiar daca cei mai multi nu stiu numele sau nu isi induc in mod delibertat astfel de vise. Este un fapt normal sa ai un vis spontan controlat. – mai ales la copii.

Un posibil motiv pentru care copii sunt mai receptivi este ca ei sunt mai predispusi la cosmaruri care pot fi extrem de realiste si intense emotional. Acest lucru trezeste o parte a creierului responsabila cu constiinta de sine si ii

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3 4 5
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.