"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Exista o serie de motive pentru care o persoana planteaza in gradina, diverse soiuri de plante. Unul dintre cele mai populare motive pentru a face acest lucru este de a avea fructe proaspete, legume si plante pentru consumul propriu.

In plus, plantele care sunt adaugate la prepararea mancarii pentru a le oferi savoare, pot fi de asemenea folosite si in lupta impotriva bolilor cele mai raspandite in societatea in care traim. Incidenta cancerului continua sa creasca, oamenii incercand sa-si revizuiasca propriul comportament si stilul de viata, pentru a descoperi daca exista ceva care i-ar putea ajuta in lupta cu aceasta boala.

Patrunjelul

cum sa te vindeci cu patrunjel

De multe ori este folosit doar ca o garnitura in bucatarie, patrunjelul fiind o planta care merita mai multa atentie decat folosinta lui cea mai raspandita. Apigenina este un ulei care este continut in patrunjel. A fost demonstrat faptul ca acest ulei poate preveni formarea vaselor de sange care transporta substante nutritive la tumorile canceroase, un proces cunoscut sub denumirea de angiogeneza.

Mararul

Mararul contine compusi care sunt benefici pentru lupta impotriva cancerului. Sub denumirea de Monoterpene, acesti compusi stimuleaza o enzima, glutation-S-transferazei. Aceasta enzima este un antioxidant puternic, care este deosebit de eficient in directionarea diferitelor tipuri de agenti cancerigeni, in special radicalii liberi. Mararul contine, de asemenea, si uleiuri esentiale, care sunt cunoscute pentru a stimula sucurile digestive, activeaza bila si ajuta functiile organismului mentinand intestinele sanatoase.

Rozmarinul

Aceasta planta cu miros deosebit, contine o substanta naturala care opreste cresterea celulelor canceroase localizate in tumorile de reproducere. Acest terpene contine acizi grasi, care fac, de asemenea, celulele canceroase sa dispara in cele din urma. Cercetarile in domeniu au demonstrat ca acesta planta poate fi utilizata impreuna cu unele medicamente, pentru a „pregatii” celulele canceroase pentru chimioterapie.

Menta

Consumul de menta priveaza tumorile canceroase de alimentarea cu sange, de care au nevoie pentru a creste. In cele din urma, fara aceasta sursa de nutrienti, aceste tumori vor muri. Frunzele de menta contin

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.