"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Se regasesc in absolut toate cerealele, in toate fructele uscate, in branzeturile tari, poarta numele de micotoxine, si sunt extrem de toxice pentru organism.

loading...

Asociate cu diverse boli, aceste micotoxine sunt produsi secundari ai fungilor ca si antibioticele numai ca sunt foarte daunatoare organismului uman, putand face ravagii sanatatii corpului si mintii. Aproape toate micotoxinele pot produce leziuni celulare si pot impiedica sau pot influenta sinteza ADN-ului, ARN-ului precum si a proteinelor.

micotoxinele din alimente provoaca boli grave


Ce sunt aceste micotoxine si de ce ar trebui sa-mi fac griji

Cauzand o gama larga de probleme de sanatate atat la om cat si la animale, micotoxinele sunt produse de ciuperci si pot distruge sanatatea incet, dat fiind faptul ca se consuma in cantitati extrem de mici pe o perioada de timp indelungata. Desi dificil de identificat ( datorita diversitatii de simptome ), exista sufIciente dovezi ce leaga aceasta toxina de diversele boli cum sunt bolile de inima, bolile ficatului, diabetul zaharat, tulburari neurologice, boli autoimune, precum si decesul timpuriu.

Micotoxinele sunt surprinzator de rezistente si raman active chiar daca trec prin procesul de fierbere sau inghetare. Una dintre cele mai raspandite si daunatoare micotoxine este aflatoxina, ce se regaseste in special in arahide, toxina ce conduce la aparitia cancerului la ficat precum si aparitia cancerului de col uterin.

Medicul John A. Tafel, ofera o lista cu alimentele ce contin un nivel ridicat de micotoxine astfel:

– Bauturile alcoolice
– Cerealele din porumb
– Cerealele din grau
– Cerealele din orz
– Zaharul
– Alunele
– Branzeturile tari

Dr.Tafel deasemenea a mai mentionat in lucrarea sa „Unul din alimentele pe care nu le-am mentionat in lista este uleiul din nuca de cocos intrucat acest aliment este unul incredibil pentru nutritie, insa multe uleiuri din nuca de cocos, datorita prelucrarii lui din nuci de cocos uscate, a ajuns sa contina micotoxine . Deci, in cazul in care doriti in continuare sa consumati acest ulei, aveti mare grija insa ce producator alegeti.Produsele lactate sau carnea ( de la animale hranite cu cereale contaminate) pot contine urme de toxine periculoase”

Cum reducem expunerea

Din pacate este aproape imposibil sa reducem

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.