"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 − three =

10 − four =

Testul a fost conceput in secolul XX, de catre psihiatrul maghiar Leopold Szondi . Scopul a fost de a explora cele mai profunde impulsuri reprimate ale unei persoane , pe baza de simpatie sau aversiune cauzate de fotografii specifice ale unor psihopati.

loading...

 

Testul se bazeaza pe o notiune generala a caracteristicilor care ne deranjeaza, care au cauzat aversiunea fata de noi insine, intr-un stadiu timpuriu al vietii noastre.

 

Iata cativa termeni de psihologie pe care trebuie sa-i stiti inainte de a incepe testul Szondi :

 

Represiunea : In conformitate cu conceptul psihanalitic , acesta este cel mai important mecanism de aparare psihologic pe care il avem . Functia sa cea mai importanta este de a transfera ganduri si dorinte noi, pentru a te simti confortabil in subconstientul tau .

 

Negarea : Este un proces mental prin care ne-am refuza impulsurile noastre cele mai profunde, adoptand modelul exact opusul comportamentul dorit .

 

Instructiuni: Uita-te la portretele acestor opt oameni si alege cel pe care nu ai vrea sa-l intalnesti pe timp de noapte, in intuneric, pentru ca aspectul lui sau a ei iti provoaca dezgust si teama . Apoi cititi interpretarea care corespunde numarului portretului ales .

 

test psihologic interesant

 

IMPORTANT : Va rugam sa nu intelegeti gresit rezultatele testului , care nu implica faptul ca aveti un fel de tulburare psihica , din moment ce testul a fost conceput pentru a face o presupunere cu privire la posibilele impulsuri reprimate de fiecare tip de personalitate in conformitate cu teoria psihanalizei . Testul initial a inclus 6 seturi de 8 portrete de oameni , fiecare dintre persoane au fost clasificate ca homosexual , un sadic , un epileptic , un isteric , un katatonic , un schizofrenic , un depresiv si un maniac . Aici este o versiune minora a testului , care include doar un singur set de portrete , deoarece este foarte dificil de a oferi versiunea completa a acesteia cu toate posibilele interpretari.

 

Interpretari

 

1 ) Sadicul

 

Represiunea: Esti susceptibil sa fi reprimat,ai avut unele experiente in primii ani de viata asociate cu autoritarismul in comportamentul tau , o nevoie de a domina si o inclinatie de intentii rele . Daca ati ales portretul acestui profesor poate fi reprimat ceva ofensator sau umilitor pentru alte comportamente in subconstientul dumneavoastra .

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.