"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

loading...

Am auzit cu totii pe mai toate posturile media acest anunt, care insa prin repetarea sa a inceput in ultimul timp sa ne lase indiferenti. Intr-adevar, exista niste adevaruri profunde transmise prin intermediul sau, pe care din pacate, chiar multe cadre medicale nu le stapanesc, deoarece asa ceva nu se invata la Medicina, deoarece nu se doreste ca ele sa fie cunoscute.

Ce sa mai spunem de noi, oamenii de rand, care intelegem ceva de genul:

– sa nu mai pun de-acum ”cu pumnul” sare in mancare, cum faceam, ci mai cu moderatie, poate ”cu lingurita”
– sa nu mai stau toata ziua cu lingura in borcanul cu miere, ci sa ma limitez la cateva linguri…
– dar ce-or fi alea… ”grasimi” ? Cred ca este vorba de slanina, probabil de untura si…cam atat.

Cam asa gandim noi. Nimic mai gresit si mai departe de adevar ! Din pacate insa,” un adevar spus pe jumatate face casa buna cu minciuna”

Am convingerea ca vom fi socati, cand vom vedea cat de mic (din punct de vedere cantitativ) este acel exces si pe care majoritatea dintre noi il depasim zilnic, nu de alta, dar dupa ce ”sloganul” de mai sus a fost lansat in eter, nimeni nu clarifica cum stau de fapt lucrurile.

Excesul de sare <br />

de ce sa nu exageram cu mancarea


Este foarte important sa retinem ca toate alimentele contin sare (clorura de sodiu – NaCl).

Deci pornim de la aceasta premiza : toate alimentele contin sare !!!

– foarte multa ( 100 mg / 100 grame produs) exista in toate produsele alimentare de origine animala, fara sa o mai adaugam noi
– enorm de multa ( 500 mg / 100 grame produs) exista in produsele lactate
– mai putina ( 50 mg / 100 grame produs) in produsele alimentare de origine vegetala (legume, leguminoase, fructe, cereale, seminte)
– insa exista 3 alimente de origine vegetala care au sare continuta in ele la nivelul alimentelor de origine animala ( 100 mg / 100 grame produs) : ciupercile, tomatele si spanacul. Motiv pentru care ar fi bine ca atunci cand le

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.