"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 5 =

fourteen + 19 =

Stilul de viata si obiceiurile alimentare proaste sunt, fara indoiala, o cauza majora a aparitiei diabetului in tarile dezvoltate. Un studiu recent, realizat de Scoala de Sanatate Publica Tulane si Tropical Medicine precum si de Scoala de Sanatate Publica Harvard, a oferit o dovada in plus la aceasta afirmatie , dupa ce a aratat ca riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2, poate fi redus prin consumul de fructe si legume.

loading...

 

studii diabet legatura dintre legume si diabet

 

Detalii si Constatari ale Studiului

 

Echipa a analizat datele studiului care a durat timp de 18 ani (1984-2002) pe un esantion de 71346 femei, in mare parte asistente medicale, cu varsta cuprinsa intre 38-63 ani, astfel , asistentele medicale au completat chestionare legate de diata lor la o frecventa de patru ani . Toate femeile nu au avut diabet , la inceputul studiului in conformitate cu informatiile auto-raportate . Subiectii studiului , care a fost publicat in Diabetes Care , nu au avut , de asemenea, cancer sau alte boli cardiovasculare la inceperea acestuia .

 

Cercetatorii au descoperit ca a manca mai mult de trei portii de fructe intregi in fiecare zi, a fost asociata cu un risc mai mic de a dezvolta diabet zaharat . Doar consumul unei singure portii de legume cu frunze verzi, a fost , de asemenea, legata de scaderea riscului aparitiei diabetului zaharat . Aceste corelatii au existat chiar si dupa ce, factorii , cum ar fi istoria familiei , fumatul si problemele cu greutatea au fost luate in considerare .

 

Sucul de fructe, preparat la storcator, cu toate acestea , nu a avut rezultate atat de bune. ” Pe baza rezultatelor studiului nostru , oameni care au factori de risc pentru diabet zaharat, le este indicat consumul de verdeturi cum ar fi laptuca , guliile si spanacul, cat si fructe intregi , cum ar fi mere, banane , portocale si pepene verde , mai degraba decat sucuri de fructe, bautura , care ofera o incarcatura mare de zahar intr-o forma lichida , care se absoarbe rapid “, a spus Lydia Bazzano , un profesor asistent de epidemiologie la Tulane .

 

Alte informatii utile

 

Pe langa consumul de fructe si legume verzi ce ajuta la riscul aparitie diabetului zaharat , cercetatorii au recomandat ,

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.