"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five + 15 =

five × 1 =

Un articol de Cristian Iacov

loading...

Fie ca suferiti de o boala incurabila, impovarat cu o boala cronica pe care medicina moderna nu reuseste sa o elimine, sau luptati cu simptome deranjante care va scad calitatea vietii, in aceste cazuri nu va mai raman decat sperantele sau anumite dovezi stiintifice cum ca am putea sa ne vindecam singuri, insa aceste dovezi inca nu au aparut.

Insa, pentru a ne contrazice, Dr. Lissa Rankin, vine cu un caz concret ce ne va schimba aceasta gandire, caz ce confirma faptul ca organismul este capabil sa se vindece singur.

puterea gandului vindeca boli

Au fost multe cazuri in care mintea a reusit sa vindece. In studiile clinice acest lucru poarta denumirea de “efectul placebo“, efect prin care pacientii tratati, nu numai ca s-au simtit mai bine, de fapt chiar au reusit sa-si vindece ulcerul, sa-si vindece calvitia, le-au disparut verucile, si alte fenomene fiziologice masurabile. De asemenea stim bine ca opusul este adevarat, mintea poate gandi negativ, cercetatorii il numesc “efectul nocebo” acest efect fiind atunci cand prin simpla injecare a pacientilor cu solutie salina si au fost instiintati ca fac chimioterapie, acestia au vomitat, si-au pierdut controlul, ajungand pana la caderea parului.

Psihologic vorbind, cum se poate intampla aceste lucru? In cartea sa “Mind over Medicine – Scientific Proof You Can Heal Yoursef”, dr. Lissa Rankin explica cum modul in care gandim, pozitiv sau negativ, ne poate afecta starea de sanatate. Dupa cum stim, organismul a creat diverse moduri de autoaparare, care repara proteinele deteriorate, repara ADN-ul, dezechilibrele hormonale, inghite celulele canceroase, agentii infectiosi si corpurile straine care ajung in interiorul organismului nostru. Aceste mecanisme explica remiterile spontane care sunt raportate in literatura medicala la aparent boli “incurabile”, cum ar fi stadiul IV de cancer, HIV, hipotiroidism, diabet si chiar o rana de glont netratata la cap. Cu toate acestea, pacientii se simt adesea neputinciosi pentru a exploata aceste mecanisme de auto-reparare naturale.

Nu mai este cazul! In aceasta carte dr.Rankin ne invata in cativa pasi cum sa optimizam capacitatile organismului de a se auto-repara in momentul in care devine bolnav. Ea ne invata de asemenea instrumentele necesare pentru a pune in aplicare puterea

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.