"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Prin intermediul realizarii unui nou studiu, pe un grup mare de italieni,s-a descoperit ca o dieta bogata in resveratrol , un polifenol gasit in vinul rosu , ciocolata si unele fructe de padure , nu a fost asociat cu o reducere a incidentei de cancer , boli cardiovasculare sau deces .

In plus , nivelurile de resveratrol obținute din aceasta dieta , nu au influentat semnificativ starea de sanatate a participantilor . Studiul a fost publicat in JAMA Internal Medicine.

resveratrolul este benefic organismului


Numeroase studii anterioare au aratat cum acest compus , care se gaseste in niveluri relativ ridicate in struguri , arahide si anumite radacini de plante asiatice , pot avea efecte antioxidante , anti – inflamatorii si proprietati anticancerigene . Studiile pe soareci au aratat , de asemenea, ca aceasta poate promova longevitate si sanatatea la cei hraniti in acest mod. Acest nou studiu a venit sa contrazica ceea ce se demonstrase anterior.

Consumul regulat de polifenoli din vinul rosu , in special resveratrolul , este , de asemenea, gandit pentru a raspunde de ” paradoxul francez ” , in cazul în care o incidenta scazuta a bolilor coronariene se poate observa la cei care consuma o dieta bogata in colesterol si grasimi saturate in Franta . Prin urmare , s-a ajuns ca in SUA, aproximativ 30 de milioane de dolari pe an, sa fie cheltuiti pe suplimente de resveratrol .

Este intr-adevar resveratrol un compus atat de benefic ? Studiile umane anterioare au demonstrat ca, da, deoarece acestea s-au concentrat pe doze mari de resveratrol.Insa noul studiu s-a efectuat pe un grup de persoane ce au tinut o dieta concentrata pe consumul unui pahar de vin zilnic, nivelul de resveratrol fiind mult mai mic, drept urmare efectul consumului unui pahar de vin pe zi neavand efectele scontate.

Cercetatorii , condusi de dr. Richard D. Semba de la Universitatea Johns Hopkins Scoala de Medicina , a folosit date colectate de la un studiu efectuat pe 783 de barbati si femei , in varsta de 65 de ani sau mai in varsta , intre 1998 si 2009, pentru a investiga imbatranirea la persoanele de regiunea Chianti, Italia . Participantii selectati aleatoriu din

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.