"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Ati putea sa credeti, daca s-ar dovedi stiintific, faptul ca un consum regulat de nuci crude, ar scadea riscul de deces de orice natura cu pana la 20%, s-ar trimite o unda de soc in toata comunitatea medicala rezultand o serie de stiri senzationale in absolut toata mass-media. Rapoartele acestei constatari abia acum au inceput sa iese la suprafata, desi aceste informatii importante pot afecta viata fiecarui barbat, femeie si copil de pe glob, ducand la prelungirea duratei de viata a fiecaruia dintre noi.

loading...

Daca nucile ar fi clasificate farmaceutic ca produse extrem de scumpe, atunci s-ar crea un val de reclame in toata mass-media, un reprezentant de vanzari ar fi imediat prezent la fiecare cabinet medical pentru a-l promova, si asta in numai cateva ore.Insa acest lucru nu se face intrucat procesarea lor scade automat credibilitatea in consumul lor.

substantele din nuci te feresci de bolile de inima

Un grup de cercetatori de la Institutul de Cancer Dana-Farber si de la Scoala de Sanatate Pubilca Harvard au publicat un studiu in prestigiosul New England Journal of Medicine, care ne arata persoanele care au consumat un pumn de nuci zilnic, le-a scazut riscul de deces de orice natura cu 20% pe o perioada de pana la 30 de ani, in comparatie cu persoanele care nu au consumat deloc.Este vorba despre nucile in stare cruda, neprocesate, intrucat prin procesarea lor isi pierd aceste beneficii.Ca o paranteza, s-a mentionat si faptul ca persoanele care au consumat regulat nuci, sunt mai “subtirele” fata de cele care nu au consumat, ceea ce infirma si ipotezele care afirmau ca un consum regulat de fructe cu coaja duce la cresterea in greutate.

Consumul regulat de nuci scade cu 30% riscul de deces cauzat de bolile de inima

Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de stiinta au supus la test un numar impresionant de persoane ( 76464 ) in general femei, studiul derulandu-se inca din anul 1980 pana in anul 2010.Participantii au completat chestionare detaliate despre diata pe care au avut-o,chestionare ce s-au completat la fiecare doi ani.Cu fiecare chestionar completat, participantilor li s-au solicitat sa mentioneze cat de des au consumat fructe cu coaja ( in special nuci).

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au consumat o portie de fructe cu

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.