"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 + sixteen =

4 × two =

In urma studiilor efectuate de cercetatorii de la Institute of Forensic Genetics de la Universitatea din Copenhaga au ajuns la concluzia ca toti oamenii cu ochi albastri au un stramos comun, care a trait in urma cu 6.000 – 10.000 de ani in apropierea Marii Negre.

loading...

Cercetatorii au analizat si comparat material genetic din iris de la 155 de ochi albastri din diverse regiuni precum Danemarca, Turcia si Jordan.

Toate subiectele care au participat la acest studiu au avut aceleasi “mutatii genetice” in cromozomii specifici cu o variatie foarte mica, indicand faptul ca aceasta mutatie este responsabila pentru ochii albastri.

(Sursa: http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00439-007-0460-x)

 

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca aceasta familie cu ochi albastri s-a intins pe zona de nord a Marii Negre dupa ultima era glaciara. Acesti oameni au fost proto-Indo-European Aryans care au dus raspandirea agriculturii in Europa de Vest si mai tarziu domesticirea cailor in Iran si India – explica profesorul Hans Eiberg de la Department of Cellular si Molecular Medicine al Universitatii din Copenhaga.

Ochii albastri sunt o trasatura recesiva, iar gena trebuie sa fie mostenita de la ambii parinti. (Ochii verzi implica o corelare de gene diferit, care este recesiva la maro dar dominata de albastru).

Dupa incheierea erei glaciare, multi europeni au mostenit aceasta gena rara a oamenilor cu ochi albastri care ii diferentiaza de restul raselor umane.

Intr-adevar, se pare ca elita si nobilimea care au organizat civilizatiile pe baza agriculturii au in comun aceasta trasatura, aparent provenind de la aceasi linie de sange.

Cand ne uitam la Egiptul antic, fara indoiala una dintre cele mai vechi civilizatii, vom vedea ca majoritatea mumiilor au parul blond. Inca din WW2, academia de vest sustinuta de catre fortele motivate politic in cadrul Natiunilor Unite a impins catre un Marxist inspirat din istorie, care a ignorat evidentele arheologice in favoarea corectitudinii politice. Aceasta falsa perspectiva a aruncat multa confuzie asupra originii omului – cine suntem si cum am ajuns sa fim.

O alta civilizatie veche care a primit credite pentru prima tablita scrisa, prima scola si multe alte “Premiere” au fost sumerienii Mesopotamiei antice. Sumerienii antici credeau ca ochii albastri sunt un semn al zeilor. Nobilimea sumeriana a avut ochi albastri si parul blond cum arata majoritatea busturilor.

Aceste statui cu ochi albastri (foto mai jos) sunt ale sumerienilor de la inceputul/mijlocul mileniului 3 I.Hr… Sumerienii apartinand cu siguranta acceasi divizii rasiale a omenirii.

In mod traditional corpul fizic al lui Gautama Buddha este considerat a avea “32 de caracteristici ale unui Om Mare”. Aceste 32 de caracteristici sunt descrise prin Pali Canon si de asemenea sunt considerate ca fiind prezente in Cakravartin regilor. Caracteristica #29 pe aceasta lista antica sunt “Ochii Albastri”.

In urma cu 2000 de ani a existat o civilizatie mai putin cunoscuta a carei elite cu ochi albastri au condus coasta de Nord din Peru. Oamenii sai au fost numiti Moche. Ei au construit piramide imense, care inca domina peisajul rural, unele cu o inaltime de peste 100 de metri.

Arheologii care lucreaza la ruinele Huaca Pucllana din Peru au descoperi o mumie cu ochi albastri la un mormant antic care dateaza din cultura antica Wari care a prosperat inainte de civilizatia Incasa. “Piercing” ochii albastri au ramas neschimbati timp de 1300 de ani, aceasta fiind numita “Lady of the Mask” – o mumie cu ochi de un albastru izbitor, a carei descoperire ar putea dezvalui secretele unei culturi pierdute la Huaca Pucllana. Este prima data cand a fost descoperit un mormant intact din cultura Wari si ofera istoricilor sansa de a invata despre civilazitii antice pre-inca.

Mormantul Lordului Sipan (foto mai jos) este una din cele mai importante descoperiri arheologice din aceasta regiune in ultimii 30 de ani, mormantul fiind gasit intact si neatins de hoti.

El a fost numit Viracocha de Incasi, Kukulkan de Mayasi, Quetzalcoatl de Azteci, Tepeu in America Centrala, Votan in Palenque si Zamna in Izamal. El si in unele cazuri, oamenii lui au fost descrisi ca fiind inalti, cu barba, pielea alba si ochii de un albastru puternic. Misionarul Fray Juan Torquemada, colecteaza traditii despre Quetzalcoatl de la Nativii din vechiul Mexic si spune “Quetzalcoatl a avut parul blond si purta o roba neagra cusuta cu cruci mici de culoare rosie” (imaginea de mai jos este publicata secretarul educatiei din Mexic).

 95% din europenii din tarile scandinave au ochii albastri. De asemenea au si o mare gama a culorii parului si pielii. Comparativ, Europa are cea mai mare varietate de culori ale parului si pielei decat este gasit pe orice alt continet.

Oamenii de stiinta supun ca aceste “mutatii” sunt relativ recente deoarece Europa a fost colonizata cu numai cateva mii de ani in urma. Prin incrucisarea, brunetei cu ochi albastri (omul Neanderthal) s-a evidentiat acum 35.000 – 25.000 de ani prin invadarea Cro magnon tipul Atlantic (inalt si cu RH negativ)

John Hawks de la Universitatea din Wisconsin-Madison a declarat: “Aceasta gene face ceva bun pentru oameni. Ii face sa aiba mai multi copii.”

Despre Autor:

Maya este autoare pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.