"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

11 + nine =

16 + 13 =

Un articol de Cristian Iacov

Alimentele care au o serie de beneficii pentru organism si care trec peste valoarea lor nutritiva, sunt considerate “super-alimente”. Una dintre cele mai vechi si cea mai gresit inteleasa planta din lume este canepa. Canepa este o planta care are foarte multe intrebuintari, printre acestea fiind faptul ca se poate face hartie, franghie, panza si multe altele.

Desi multa lume asociaza acesta planta cu sora ei “marijuana” (Cannabis sativa), cele doua plante nu sunt la fel. Soiurile de canepa provin dintr-o varietate speciala de plante ce nu contin THC (tetrahidrocanabinol) o substanta chimica continuta de marijuana, substanta ce are efecte psihoactive. Prin urmare, canepa, este un aliment foarte sigur, iar daca este consumat, se poate dovedi prin orice test ca nu are efectul psihoactiv.

proteina din semintele de canepa este foarte sanatoasa


Canepa a fost plantata si consumata de foarte multe civilizatii in antichitate. Cercetatorii au descoperit utilizarea ei in China, India, Persia, Egipt precum si in America de nord. Fibrele de canepa au fost utilizate pentru a produce franghie si panza , iar tulpina pentru a confectiona hartie. Aceste civilizatii au utilizat semintele de canepa in scopuri nutritionale, ele fiind consumate sub diverse forme ca seminte decojite, ulei, faina dar si sub forma de pudra, fiind foarte bogate in proteine.

Proteina din canepa este una dintre foartele putine surse de proteine complete, extrase din plante. Aceasta inseamna ca planta respectiva contine toti cei 9 aminoacizi esentiali. Canepa este o mare sursa de sulf, care contine aminoacizii ca metionina si cisteina atat de necesare organismului pentru detoxifiere si producerea enzimelor vitale. In plus, aceasta planta are un continut bogat in aminoacizi cu lant ramificat, care ne sunt necesare pentru repararea si cresterea masei musculare.

Aproape 60% din proteina din canepa este alcatuita dintr-o sursa de globulina numita edestin, restul fiind alcatuita din albumina. Albumina si edsetinul au o structura moleculara foarte apropiata de proteina din corpul uman. Datorita acestei legaturi comune, proteina din canepa este foarte usor absorbita de organism, aceasta intrand in sange avand rolul de regenerare a ADN-ului uman.

Marea majoritate a oamenilor sufera datorita excesului de acizi grasi. Datorita consumului in exces a uleiurilor vegetale prelucrate, a carnii, a produselor lactate dar

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.