"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × 5 =

6 + 14 =

Orice persoana care tine la sanatatea ei, pana si vegetarienii, considera ca alimentele prajite sunt delicioase . Aromele lor produc sentimentul ca fiecare muscatura poate fi destul de irezistibila . Dar alimentele prajite vin cu o serie de efecte negative asupra sanatatii .

loading...

Riscul de cancer

Cercetarile efectuate la Fred Hutchinson Cancer Research Center si publicat online, in 2013 a aratat ca un consum regulat de alimente prajite in ulei , cum ar fi, pui prajit ,peste si cartofi prajiti , ar putea ridica riscul de cancer de prostata .

alimente care fac rau organismului

Aceasta legatura poate fi cauzata de formarea compusilor cancerigeni in produsele alimentare care sunt gatite la temperaturi foarte ridicate . Alimentele gatite la temperaturi ridicate , in special cele prajite in ulei, contin de asemenea cantitati mari de compusi care sunt legati de stresul oxidativ si inflamatia cronica . Aceste conditii, de asemenea, cresc riscul de cancer. De exemplu , un piept de pui care este prajit o treime din ora ar putea avea de aproape 10 ori cantitatea acestor substante chimice , comparativ cu unul fiert timp de o ora .

Studiile anterioare au demonstrat deja ca alimentele prajite ridica riscul de cancer de san , cancer esofagian , cancer pulmonar si cancer pancreatic , precum si cancerul capului si gatului .

Boli cardiovasculare

Alimentele prajite afecteaza, de asemenea, sanatatea cardiovasculara. In cercetarile publicate in Circulation : Heart Failure in 2011 , femeile aflate la menopauza care au consumat mai mult peste prajit, au avut un risc mai mare de insuficienta cardiaca . De fapt, doar o portie de peste prajit pe saptamana, creste riscul de insuficienta cardiaca cu 48 % .

In schimb , femeile care au consumat de multe ori peste la cuptor sau fript au avut un risc mai mic de insuficienta cardiaca . Deci, in timp ce acizii grasi omega – 3 gasiti in peste sunt cunoscuti pentru a imbunatati sanatatea cardiovasculara , prin prajire, consumul de carne de peste nu mai are aceleasi beneficii , ci dimpotriva, compusii rezultati vor fi daunatori pentru inima .

Substante toxice

Cercetarile efectuate de cercetatorii spanioli si portughezi si publicate in Toxicologie alimentara si chimica , in 2013, au constatat ca oasele la peste prajit

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.