"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

ten + 20 =

four × one =

De foarte multe ori diferite teorii si studii provoca certuri in cercurile stiintifice , dar , uneori, chiar si cele mai de necrezut dintre ele, in cele din urma, se dovedesc a fi adevarate .

loading...

Iata cele sapte teorii controversate , care in cele din urma s-au dovedit a fi adevarate :

1. Poluarea aerului cauzeaza cancer pulmonar. Din 1939 , multi oameni de stiinta au sustinut faptul ca, cancerul este cauzat in principal de diversi factori , cum ar fi poluarea aerului . A fost nevoie de 21 ani pentru a confirma aceasta teorie .

studii in medicina care sunt adevarate

2 . Bacteriile provoca ulcere. In 1982 , medicii Robin Warren si Barry Marshall din Australia au asociat bacteria Helicobacter Pylori cu ulcerul , dar comunitatea medicala a sustinut ca stresul in combinatie cu anumite alegeri alimentare conduc la aparitiei ulcerului. Cu toate acestea , la mijlocul anilor 1990 , Institutul American de Sanatate a confirmat teoria lor .

3 . Aspirina reduce riscul de atac de cord. In 1950 , Lawrence Craven din California, a publicat prima sa carte de cercetare , care a aratat ca aspirina previne formarea cheagurilor de sange care provoaca boli de inima . Aproximativ 40 de ani mai târziu , a fost adoptat o prescriptie medicala cum ca o aspirina pe zi, previne aparitia bolilor de inima .

4 . Razele X sunt daunatoare. Un studiu din 1911 legat de razele X afirma ca acestea conduc la apritia leucemiei si a altor tipuri de cancer , dar utilizarea pe scara larga a razelor, ce a revolutionat medicina, nu a permis o confirmare a acestei teorii . In cele din urma , in 1956 , Academia Americana de Stiinte a emis un raport care condamna utilizarea pe scara larga de raze X .

5 . Expunerea la Mangan este daunatoare. Expunerea creierului la un nivel ridicat de mangan poate duce la o conditie care este similara cu boala Parkinson . Aceasta conditie poate duce la tulburari psihice , tremur , letargie , si chiar moarte .

6 . Miopia este un semn de inteligenta. Potrivit cercetatorilor de Spitalul Regina Maria si de la Universitatea din Hong Kong , genele asociate cu miopia, sunt strans legate de inteligenta . Astfel teoria ca inteligenta

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.