"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × five =

two + twenty =

Un articol de Cristian Iacov

loading...

Rosiile sunt recunoscute ca un super-aliment . De multe ori sunt confundate cu o leguma , insa recent au fost declarate a fi fructe.

Ele sunt pline de vitamine si minerale si pot fi adaugate la dietele noastre in diverse modalitati.

Iata mai jos doar cateva din numeroasele beneficii ale consumului de suc de rosii :

licopenul si vitamina c te face sanatos rosii

1 . Licopenul. Licopenul este un antioxidant foarte puternic. Antioxidantii sunt substante care elimina radicalii liberi , care sunt eliberate in corp prin respiratie si pot afecta celulele din organism . Prea multi radicali liberi in in organism pot deteriora celulele , pot duce la deteriorarea ADN-ului. Astfel, radicalii liberi conduc la imbatranire prematura , dar mai grav, pot provoca anumite tipuri de cancer . Cu toate acestea, licopenul poate reduce acesti radicali liberi, iar rosiile contin sursa cea mai bogata in aceste substante.

2 . Vitamina C. Vitamina C este un alt antioxidant puternic, ceea ce face din rosii un agent foarte puternic si important in lupta impotriva cancerului . Rosiile sunt foarte eficiente la consolidarea sistemul nostru imunitar si ajuta la prevenirea racelilor si a altor boli care apar datorita slabirii organismului .

3 . Fibre. Fibrele sunt o parte esentiala a dietei noastre, ele ajuta la controlul colesterolului care este raspunzator de infundarea venelor si arterelor noastre, astfel, a tensiunii arteriale, deci aceste fibre ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare . Fibrele, de asemenea, ajuta la digestie. Rosiile sunt o sursa bogata de fibre naturale si sunt usor digestibile.

4 . Potasiu. Potasiul este un mineral elecrolit, esential pentru mentinerea PH-ului in fluidele corpului, pentru buna functionare a sistemului nervos, a rinichilor si in special a inimii, pentru reglarea tensiunii arteriale, pentru oxigenarea creierului, pentru ameliorarea alergiilor si, atentie, pentru construirea masei musculare si pentru eliberarea energiei din proteine, carbohidrati sau grasimi. Cu ce ne putem confrunta daca suferim de un deficit de potasiu? De la o stare de oboseala permanenta, pana la la crampe, edeme, piele uscata sau probleme cu memoria, pana la aritmii.Rosiile sunt o sursa etrem de importanta de potasiu.

5. Leac pentru mahmureala. Sucul de rosii reduce impactul pe care il are mahmureala. Aceasta va ajuta sa înlocuiti o parte din nutrienti esentiali pierduti din noaptea de dinainte . Bea-l cu o noapte inainte si chiar amesteca-l cu suc de castravete , suc de spanac si o lingura de ulei de masline pentru un ajutor suplimentar puternic in restabilirea normalitatii .

Desigur, cel mai bun suc de rosii este cel facut in casa , dar puteti cumpara , de asemenea, suc de rosii si din magazine. Dar pazeste-te de saruri , zaharuri adaugate sau substante chimice . Nivelurile ridicate de sodiu ,in unele sucuri de rosii comerciale sunt inutile si pot prezenta o problema de sanatate pentru persoanele cu o stare de sanatate sensibila la sodiu.

 

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.