"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

11 + two =

3 × five =

Telefoanele mobile emit radiatii care iti pot afecta creierul si sistemul nervos central. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii Organizatia Mondiala a Sanatatii campurile electromagnetice produse de telefoanele mobile pot fi cancerigene pentru om.

loading...

Un studiu condus de prof. Lennart Hardell, de la Spitalul Universitar Örebro din Suedia, a studiat efectele produse de telefoanele mobile asupra creierului si sistemului nervos . El a ajuns la concluzia ca cei care au inceput sa foloseasca telefoanele mobile inainte de a ajunge la varsta de 20 ani au avut un risc de 5 ori mai mare de a se dezvolta o tumora localizata la nivelul sistemului nervos numita gliom.

nu lasa copii cu telefoane mobile


Glioamele sunt cele mai frecvente dintre tumorile primitive ale sistemului nervos central la adult. Ele grupeaza diferite tipuri de tumori cerebrale, benigne (astrocitom, oligodendrogliom) sau maligne (glioblastom).www.sfatulmedicului.ro

Prof. Lennart Hardell, de asemenea, a concluzionat ca aceleași persoane care au început utilizarea telefoanelor mobile la o varsta mai mica de 20 de ani au riscul de aproximativ cinci ori mai mare de a li se dezvolta tumori benigne ale nervului auditiv, cunoscut sub numele de neurinomul acustic ,care pot duce la pierderea auzului.

Odata cu numarul tot mai mare de adolescenti care folosesc din ce in ce mai mult telefoanele mobile este foarte ingrijorator si ar trebui luate masuri de precautie cum ar fi utilizarea castilor in timpul convorbirilor, folosirea mobilelor numai in cazuri de urgenta.

Cu cat telefonul este tinut mai departe de cap cu atat mai bine.

Sa nu uitam ca in cele mai multe cazuri telefoanele mobile sunt folosite in exces, iar majoritatea dorm la capul patului cu aceste dispositive folositoare dar si nocive.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.