"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 + six =

eight − 6 =

sunt foarte rar intalnite la oamenii cu o familie unita.

loading...

Dieta este de tip mediteranean bazata pe legume boabe, fructe, zarzavaturi proaspete, laptele de capra si oaie precum si cereale integrale. Proteinele animale sunt evitate in general, fiind inlocuite de cele oferite de branza. Carnea se consuma foarte rar, la sfarsit de saptamana sau la ocazii.

Nicoya, Costa Rica

Dieta specifica consta in fructe precum citricele, mango, papaya, in porumb, legume, orez si oua, iar apa consumata aici contine mult calciu si magneziu.

Stresul este foarte bine tinut sub control, locuitorii de aici avand o viata sociala activa pana la adanci bratraneti, implicandu-se in activitati fizice peste zi si punand si un mare accent pe planul spiritual al vietii dansilor. Diversitatea in plan alimentar nu este impresionanta, dar produsele introduse frecvent la dieta sunt cultivate organic si servite de regula proaspete.

Masa lor principala este micul dejun.

Au o viata sociala foarte activa, avand o relatie foarte buna cu familia si prietenii, din care rezulta un nivel ridicat de bunastare.

Camerun, Africa de vest

Experitii au ajuns la concluzia ca o dieta pe alimente fermentate, fibre, verdeata, grasimi sanatoase,este foarte benefica pentru prevenirea cancerului. Riscul de a face cancer de colon este foarte mic datorita legumelor si alimentelor bogate in fibre.

Islanda

Islanda este o tara cunoscuta pentru vremea mohorata, cu ierni grele. Cu toate acestea depresia este foarte scazuta in randul locuitorilor datorita dietei bazate pe Omega-3 regasita in peste, cat si pe legume, fructe de padure salbatice, ceai negru, cereale integrale cum ar fi orz si secara.

Referinte

[1] Insula Ikaria, locul unde oamenii traiesc peste 100 de ani si sunt sanatosi. Care este secretul lor?

[2] Au gasit locuitorii din Okinawa secretul longevitatii?

[3] Cele mai sanatoase locuri din lume

http://www.coolinaria.ro/a/1373/Cele-mai-longevive-regiuni-ale-lumii-din-punct-de-vedere-alimentar.html

http://www.efemina.ro/regimul-okinawa-secretul-longevitatii-si-al-sanatatii/

href=”http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/trup-minte-suflet/okinawa-regim-de-viata-lunga-314696.html” rel=”nofollow” target=”_blank”>http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/trup-minte-suflet/okinawa-regim-de-viata-lunga-314696.html

loading...
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.