"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 + fourteen =

eleven − eight =

greu de urmat este faptul ca in Ikaria oamenii nu se grabesc. Nu poarta ceasuri si nu este o porblema daca cineva intarzie la vreo intalnire.

loading...

Timpul petrecut alaturi de familie si prieteni este insa nepretuit. Studiile au demonstrat ca aceste activitati ajuta la scaderea riscului de depresie sau de ingrasare. [1]

Okinawa, Japonia

/>

S-a estimat ca in 2006, in arhipelagul Okinawa (Japonia) locuiau aproape 740 de persoane cu varsta de peste o suta de ani, 90% dintre ele fiind femei. Prin urmare, in aceste insule, ce numara 1,3 milioane de locuitori, raportul este de 50 de centenari la 100 000 de persoane, se arată in studiul Okinawa Centenarian, coordonat de dr. Makoto Suzuki. In majoritatea tarilor dezvoltate exista, se pare, între 10 şi 20 de centenari la 100 000 de persoane. [2]

Locuitorii din arhipelagul Okinawa sunt mari consumatori de:

– Ceai verde, un adevarat elixir de sanatate si tinerete substantele regasite in acest ceai avand un efect antioxidant foarte puternic. Acest ceai combate oboseala fizica si intelectuala si reduce stresul.

– Peste oceanic, bogat în grasimile bune din seria acizilor grasi esentiali omega 3, este nelipsit de pe mesele japonezilor. Acizii grasi esentiali omega 3 previn obezitatea, bolile neurodegenerative şi bolile cardiovasculare.

– Algele sunt remineralizante, fortifiante, detoxifiante si reechilibrante, fiind consumate zilnic in Okinawa. 100 g alge contin 40 de calorii, 7 g proteine, 2 g grasimi, 460 mg potasiu, 440 micrograme iod, 900 mg calciu, 13 mg fier, 340 micrograme betacaroten, 3 micrograme vitamina B12, 60 g fibre alimentare. Algele marine pot fi man­cate fie crude, uscate, fie sub forma de suplimente nutritive.

– Soia. Locuitorii de aici consuma de doua ori mai multa soia decat cei din Japonia, si acestia mari iubitori ai acestei leguminoase. La fiecare masa, soia este prezenta sub o forma sau alta, fie ca vobim despre sosuri, tofu, lapte de soia, etc. Din punct de vedere nutritional, soia este bogata in proteine de buna calitate, bogate in aminoacizi esentiali. In plus, soia contine lizina, aminoacid deficitar in cereale. Insa soia este una naturala, nefiind modificata genetic.

Sardinia, Italia

Locuitorii din Sardinia au mereu o atitudine pozitiva, punand familia pe primul loc. Depresiile si stresul

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.