"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 − 1 =

four × 5 =

Exista multe locuri in lume unde oamenii traiesc mai mult si sunt mai fericiti decat noi. Aceste culturi si regiuni au anumite diete care nu sunt doar sanatoase, au si un rol de protectie impotriva unor boli cum ar fi cancerul, depresia, diabetul sau bolile de inima.

loading...

Cercetatorii au incercat mult timp sa descopere de ce anumite regiuni sunt mai sanatoase decat altele, acest lucru fiind luat in serios in 1980 cand au inceput sa studieze dieta mediteraneana si s-a constatat ca aceasta are beneficii semnificative pentru sanatate.

Ikaria, Grecia ( insula longevitatii) – locul unde oamenii traiesc peste 100 de ani

grecii sunt cei mai sanatosi

In Ikaria, secretul sta in pastrarea obiceiurilor culinare sanatoase, insula fiind mai izolata, iar aici nu au aparut inca restaurante fast-food sau alimente semipreparate.

Stiati ca grecii au putine cazuri de boli de inima?

Dieta traditionala este foarte bogata in legume, naut, linte, anghinare si in ierburi ca oregano, patrunjelul si arpagicul, care sunt foarte bune pentru a avea o inima sanatoasa. De asemenea, consumul de carne rosie este redus la o data pe saptamana.

Un alt secret este uleiul extra virgin de masline, care insoteste orice masa din aceasta insula. Se stie ca acest ulei este un puternic antioxidant, care reduce riscul de cancer sau boli cardiace.

/>

Locuitorii din Ikaria consuma saptamanal lapte de capra. Este mai usor de digerat decat laptele de vaca si contine o substanta care reduce nivelul de hormoni de stres din organism. Din acest lapte se prepara si multe branzeturi, totul este 100% ecologic, cresterea caprelor fiind una din principalele ocupatii ale localnicilor.

Plantele sunt remedii importante in aceasta insula, in special ceaiurile, care scad tensiunea si reduc riscul de dementa sau de infarct.

Miscarea zilnica nu este o problema pentru ikarieni. Cum insula are un relief muntos, toti locuitorii, chiar si batranii, au parte de exercitii fizice moderate chiar daca merg numai pana la magazin sau la cafenea, sa discute cu prietenii.

Un alt secret este siesta de la miezul zilei. Numai 30 de minute de somn ajuta la reducerea stresului si la sanatatea inimii. De aceea, turistii nu trebuie sa se mire daca dupa ora 13.00 magazinele sunt inchise si strazile pustii.

Poate cel mai banal secret, dar si cel mai

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
loading...
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.