"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seven − three =

eighteen + 17 =

O echipa alcatuita din oameni de stiinta ai Universitatii din Australia va vor schimba modul de gandire asupra diferentelor dintre animale si plante. O planta ce poarta numele “mimosa pudica” poate invata si aminti, chiar daca nu are creier. Aceasta feriga mica pare destul de activa si chiar inteligenta nu?

loading...

Cu un nume ce desemneaza literal “timid” , mimosa pudica face parte dintr-o specie rara de plante, ce reactioneaza la stimuli externi prin pliere, obicei pe care-l face pentru a se feri de pradatori.Va intrebati daca ceea ce face este un gest reflex? Cercetatorii au intervenit cu un aparat special ce picura apa peste frunze la intervale regulate, iar spre surprinderea lor au constatat faptul ca dupa ce planta a observat ca ceea ce cade pe ea nu este daunator, nu a mai avut nici o reactie de inchidere sau deschidere a frunzelor. Mai impresionat este si faptul ca dupa cateva saptamani, planta si-a invatat lectia, astfel ca aceasta nu mai avea nici o reactie la caderea unei picaturi pe frunzele ei.

plantele care au memorie


Pentru oamenii de stiinta este deocamdata o dilema asupra naturii acestei plante, dar considera ca este vorba despre o stransa legatura intre calciu si celulele ei. Acest sistem sofisticat nu functioneaza ca la animale, fapt ce ii face pe specialisti sa reconsidere diferenta dintre cele doua specii. Aceasta lucru te face sa-ti pui semne de intrebare….oare pot fi plantele inteligente? Poate Lord of The Rings nu este doar o fantezie.


loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.