"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Cercetatorii au descoperit faptul ca substantele care se ascund in ceapa pot incetini rata de crestere a cancerului la colon, experiment realizat deocamdata pe soareci. Ei afirma ca aceste substante au acelasi efect cu o sedinta de chimioterapie. In timpul administrarii citostaticelor nivelul colesterolului LDL creste simtitor ( cel mai probabil ca efect secundar al medicamentului), nu acelasi lucru se intampla si in cazul administrarii substantelor din ceapa.

loading...

Substantele din ceapa incetinesc cresterea celulelor canceroase cu 67%

In acest studiu, cercetatorii au utilizat trei scheme astfel : au introdus in organism citostatice , in al doilea caz au introdus extrase de substante din ceapa, si la ultimul subiect au introdus doar ser fiziologic.

La absolut toti li s-au administrat cantitati mari de grasimi. Dieta bogata in grasimi s-a facut pentru a creste colesterolul dat fiind faptul ca, la cancerul de colon, cele mai periculoase sunt grasimile din sange.

ceapa este buna in tratamentul cancerului

Dupa trei saptamani, s-a constatat ca in urma administrarii de substante din ceapa, ritmul de crestere al celulelor canceroase a fost stopat in proportie de 67%, o idee mai putin decat in cazul administrarii de citostatice. In ceea ce priveste efectele secundare ale administrarii celor doua substante, diferentele au fost semnificative.

Beneficii majore fara efecte secundare

Este foarte bine cunsocut ce efecte secundare devastatoare au citostaticele asupra organismului, medicamentul utilizat la acest experiment nu face exceptie – peste 100 de efecte secundare s-au raportat : orbire temporara, coma, pierderea capacitatii de vorbire, convulsii, paralizie, colaps, cresterea alarmanta a colesterolului si/sau a trigliceridelor. In urma studiului efectuat s-a observat faptul ca in cazul utilizarii substantelor din ceapa, nivelul colesterolului LDL si cel al trigliceridelor a scazut in mod semnificativ.

Mai impresionant, in cazul administrarii de substante din ceapa la soareci, s-au constatat importante modificari ale nivelului colesterolului si ale nivelului apolipoproteinei B, nivelul acestora fiind considerabil mai mic.

Acest lucru nu este deloc surprinzator intrucat consumul de ceapa scade nivelul grasimilor din sange.). Intrebarea care se pune este: De cata ceapa avem nevoie pentru a avea un efect benefic impotriva cancerului? Din pacate autorii studiului nu ne-au aratat ce cantitate au folosit, insa un studiu efectuat in Europa ne ofera unele

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.