"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × 2 =

4 × 1 =

Un articol de Cristian Iacov

loading...

Periutele de dinti pe care le pastram cu atata ardoare acasa ascund milioane de bacterii. Afla cine locuieste acolo si cum sa le pastram cat mai curate citind in continuare articolul….

In timp ce noi folosim periuta de dinti pentru a ne spala pe dinti in fiecare zi , cei mai multi dintre noi considera ca aceasta este curata , insa exista o multime de spectatori care se ascund adanc , la baza ei intre perii.

O serie de bacterii , germeni , ciuperci si virusuri isi fac veacul fericiti timp indelungat pe periuta de dinti , de fapt oamenii de stiinta au constatat ca o periuta de dinti ascunde circa 10 milioane de microorganisme. Aceste microorganisme traiesc si se inmultesc si pot sa pericliteze sanatatea ta orala si pot duce in fapt la alte probleme de sanatate mult mai grave.

pericolele ascunse in periuta de dinti

Iata cateva dintre microorganismele care se ascund in periuta de dinti :

1.Streptococul

Cavitatea bucala este caminul multor specii de streptococi . Streptococul mutans – care creaza aciditate ridicata si deterioraeaza smaltul dintilor ceea ce va duce la aparitia carilor dentare. Streptococul beta-hemolitic este un altul prezent in periuta de dinti , el conducand la asa numita boala gat sterp

2.Virusul herpes simplex

Acest virus , cunoscut sub denumirea de herpes, se manifesta in interiorul cavitatii orale sau pe buze. Este foarte contagios si odata contactat , va ramane in organism toata viata. Atunci cand este contactat,va incepe sa se manifeste destul de des iar odata cu trecerea timpului , manifestarea lui va fi din ce in ce mai agresiva.

3.Bacteriile din toaleta

Ca marea majoritate a oamenilor ne tinem periuta de dinti in baie. Este logic , dar te-ai intrebat vreodata daca periuta ta de dinti este contaminata de la apa din toaleta? De fiecare data cand tragi apa la toaleta bacteriile se propaga in aer, cu o raza de actiune de pana la 5 metri. Asadar , pentru a feri periuta de dinti de contaminarea cu asemenea bacterii , nu va tineti periuta de dinti in baie…

4.Virusul gripal

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.