"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × four =

eighteen − five =

Inteligenta umana nu este doar dificil de masurat ci este, de asemenea, dificil de definit.In zilele noastre , cei mai multi cercetatori va vor spune ca inteligenta noastra este alcatuita din ceea ce cunoastem , abilitatile noastre si capacitatile noastre de a intelege combinate cu ratiunea precum si cu abilitatile noastre cognitive , abilitati ce le dezvoltam de-a lungul vietii.

loading...

Inteligenta este probabil o combinatie de mai multi factori.Factorul biologic , adica mostenita de la parinti , factori naturali , adica ceea ce mancam , locul unde traim .

Sunt genele bune ale parintilor tai responsabile pentru inteligenta ta? Cercetatorii cred ca e mai mult decat atat.

cum devenim destepti

1.Natura

Cat de mult inteligenta depinde de genele noastre? De mai mult de un secol , cercetatorii au studiat cat de mult mostenirea noastra genetica influenteaza inteligenta.S-a stabilita ca genele mostenite influenteaza inteligenta noastra (IQ-ul) in proportie de 40-80%.

In plus,structura creierului nostru cat si functionalitatea lui –ambii factori biologici –contribuie la nivelul nostru de inteligenta.Folosind imagistica creierului , neurologii au identificat diferente in structura creierului mai ales in partea parieto-frontala care este raspunzatoare de gandirea noastra pozitiva sau negativa in funtie de dimensiunea creierului.Buna functionare a creierului corelata cu buna prelucrare a informatilor conduc la un scor foarte bun al IQ-ului.

2.Alimentatia

Intradevar , esti ceea ce mananci , si ce a mancat mama ta in timpul sarcinii ei.Nutritia timpurie este raspunzatoare de inteligenta , comportamentul si structura creierului.

Este demonstrat faptul ca perosoanele care au fost alimentate in perioada prenatala cu acizi grasi polinesaturati cum ar fi DHA ( acid docosahexaenoic ) au obtinut scoruri mai mari la testul IQ fata de cei care nu au avut o asemenea alimentatie.Chiar si dupa nastere , daca mamele continua alimentatia bogata in aczi grasi si vor alapta , aceleasi vor fi rezultatele inteligenta sporita.

3.Ordinea nasterii

In urma unor studii efectuate de cercetatori , s-a ajuns la concluzia ca intr-o familie cu cel putin doi copii , primul nascut este mai inteligent decat al doilea nascut , dovada fiind si faptul ca cei mai multi astronauti , presedinti sau oameni de stiinta sunt primii nascuti in familia lor sau sunt unicul

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.